OPŠTINA VOŽDOVAC TUŽI PARTIZAN: Crno-beli moraju da se sele sa Banjice
Foto: Printscreen

skandal

OPŠTINA VOŽDOVAC TUŽI PARTIZAN: Crno-beli moraju da se sele sa Banjice

Ostali sportovi -

Opština Voždovac danas je objavila da je podnela tužbu za iseljenje VK Partizan iz Sportskog centra na Banjici.

Povodom ove informacije i ostalih dešavanja po ovom pitanju, uprava VK Partizan je izdala sledeće saopštenje:

„VK Partizan je podneo Tužbu protiv USC „Voždovac“ i njihovog izvodjača radova za smetanje poseda (državine) sa predlogom Privremene mere kojom smo tražili da se naloži prvotuženom USC „Voždovac“ i drugotuženom da momentom prijema Rešenja kojim se usvaja Privremena mera da vrate u pređašnje stanje i uklone sve elektrokablove koje su sproveli na delu objekta i u objektima koji pripadaju nama kao tužiocu u ovom predmetu, te da se tuženima zabrani pristup navedenim objektima bez prethodne saglasnosti VK Partizan i da se ubuduće uvek uzdrže od smetanja našeg poseda. Privredni sud u Beogradu je 15.06.2018 doneo takvu Privremenu meru. Ročiste po nasoj tužbi je zakazano što se može videti na sajtu suda.

USC Voždovac je dana 18.05.2018 godine, a ne danas, tužio VK Partizan radi iseljenja sa privremenom merom , kojom traži od Drugog osnovnog suda u Beogradu da donese Privremenu meru, tako da VK Partizan odmah preda ključeve objekta. VK Partizan je u roku koji mu je odredio sud odgovorio na predlog o Privremenoj meri. Nismo dobili Rešenje Drugog suda do danas. Isto se može proveriti na sajtu suda.

Poznato je javnosti da je VK Partizan 16.04.2018 godine podneo tužbe i to Višem sudu u Beogradu za utvrđivanje prava svojine. Viši sud se oglasio stvarno nenadležnim i prosledio predmet Privrednom sudu kao stvarno nadležnom, kod koga je zakazano pripremno ročiste za 07.11.2018. Druga tužba je pred Upravnim sudom radi poništaja Resenja Gradonačelnika.

Takođe predsednik opstine Vozdovac protivpravno sklapa ugovore sa našim zakupcima, pokušava da uđe u prostor koji koristi VK Partizan u mirnoj i savesnoj državini već 26 godina , na svaki mogući način koji mu padne na pamet. Srećom, činjenica da živimo u pravnoj državi daje nam snagu da istrajemo u borbi za pravdu i razvoj vaterpolo sporta u celini.

Osnovno pitanje predsedniku opstine je cemu tolika žurba????”

Kurir sport

Foto: VK Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track