USPEH SRPSKIH STRELACA: Mikec šampion, Arunović srebrna na Mediteranskim igrama
Foto: Streljački savez Srbije

TARAGONA

USPEH SRPSKIH STRELACA: Mikec šampion, Arunović srebrna na Mediteranskim igrama

Ostali sportovi -

Srpski strelci su na odličan način otvorili učešće na Mediteranskim igrama u Taragoni.

Prvog dana na programu su bila takmičenja vazdušnim pištoljem. U muškoj konkurenciji Damir Mikec je osvojio titulu šampiona, dok je u nadmetanju dama Zorana Arunović „pogodila“ srebro.

I preostalo dvoje srpskih predstavnika pištoljem su visokim plasmanima ispunili očekivanja. Bobana Momčilović Veličković je bila četvrta, a Dimitrije Grgić je zauzeo šesto mesto.

Mikec je do finala došao kao treći u kvalifikacijama (Grgić je bio četvrti). Posle serije od prvih hitaca finala Mikec je bio na četvrtoj, a Grgić na drugoj poziciji. U daljem toku takmičenja Damir je sjajno gađao i na kraju osvojio zlato sa više od tri kruga prednosti nad drugoplasiranim Kevinom Ventom (Slovenija). Treće mesto pripalo je veteranu Žoau Košti (Portugal). Dimitrije je ispao iz konkurencije za odličja, završio kao šesti. Bez medalje ostao je i evropski prvak Jusuf Dikec (Turska), na petoj poziciji.

foto: Streljački savez Srbije

Zorana Arunović i Grkinja Ana Korakaki, najbolji ženski strelac sveta 2016, su se brzo izdvojile kao glavne kandidatkinje za zlato. Vodile su izjednačenu borbu. Na kraju je Grkinja trijumfovala sa 240,2 kruga, samo 0,3 više od naše reprezentativke, svetske rekorderke finala (246,9)

Bronza je pripala Egipćanki Alaf Elhodod, petoplasiranoj na Olimpijskim igrama u Riju 2016, kada je Ana Korakaki osvojila bronzu (tada je trijumfovala MK pištoljem), Bobana Veličković sedmo mesto, dok Zorana nije ušla u finale.

Bobana je većim delom finala u Taragoni bila četvrta, nekoliko puta približila se bronzanoj poziciji, ali nije uspela da prestigne Egipćanku.

Arunovićeva i Mikec su se i na prethodnim MI, u Mersinu (Turska) 2013. popeli na pobednički podijum posle nadmetanja vazdušnim pištoljem. Zorana je i tada bila srebrna, a Damiru je pripala bronza.

Takmičenja u streljaštvu završavaju se u nedelju, kada će se medalje deliti vazdušnom puškom.

(Kurir.rs/Kurir sport. Foto: Streljački savez Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track