VELIKI USPEH: Srbiji srebro na Svetskom školskom prvenstvu u Beogradu
Foto: Savez za školski sport

BRAVO

VELIKI USPEH: Srbiji srebro na Svetskom školskom prvenstvu u Beogradu

Ostali sportovi -

Ženska ekipa Srbije u basketu 3x3 osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu za srednjoškolce u Beogradu.

Reprezentacija Srbije u sastavu Sara Opačić, Danijela Kovačević, Marija Ivanić, Slavica Simeunović, na čelu sa trenerom Mariom Anićem, završila je kao druga, zlato je pripalo Engleskoj, a bronza Kineskom Tajpehu.

Medalju srpskom timu uručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, koji je uz pomoć Ministarstva omladine i sporta organizovao takmičenje.

U muškoj konkurenciji, Srbija je posle pobede nad Brazilom izgubila od Slovačke u četvrtfinalu, a na kraju je Rusija osvojila zlato.

prijem u palati srbija
prijem u palati srbijafoto: Savez za školski sport

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić za čelne ljude Svetske školske sportske federacije, koje su predvodili predsednik Laurent Petrinka i Tanasković, priredio je prijem u Palati Srbija.

"Još jednom smo se pokazali kao sjajni organizatori, sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Zadovoljni smo rezulatatima obe naše selekcije. Hvala i našem ministru Udovičiću koji je našao vremena da primi čelnike ISF, koji su bili prepuni utisaka. Idemo dalje, želimo narednih godina da budemo domaćini Svetskih prvenstava za srednjoškolce u rukometu i fudbalu", istakao je Tanasković.

Svetsko školsko prvenstvo u Beogradu završeno je uz učešće 29 zemalja.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track