USPEH SRBA NA MEDITERANSKIM IGRAMA: Džudista Žarko Ćulum zlatan, tri bronze za boksere i tekvondo
Foto: Džudo savez Srbije

Takmičenje u Španiji

USPEH SRBA NA MEDITERANSKIM IGRAMA: Džudista Žarko Ćulum zlatan, tri bronze za boksere i tekvondo

Ostali sportovi -

Ćulum je osvojio zlatnu medalju u kategoriji iznad 100kg pošto je savladao Dragića iz Slovenije

Džudista Žarko Ćulum osvojio je zlato na Mediteranskim igrama u španskom gradu Taragoni, a bronze su osvojili bokseri Trifun Dašić i Dušan Janjić i tekvondista Miloš Gladović.

Ćulum je osvojio zlatnu medalju u kategoriji iznad 100kg pošto je savladao Dragića iz Slovenije, zatim je u borbi sa Sadikovićem iz Bosne i Hercegovine izašao kao pobednik, što ga je odvelo u borbu za zlato gde je iponom savladao Italijana Darca.

Nastupima dvojice boksera, Trifuna Dašića u kategoriji do 75kg i Dušana Janjića (do 52kg) Srbija je bogatija za još dve bronzane medalje na ovim Mediteranskim igrama, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta Srbije.

U tekvondou smo danas imali tri predstavnika. Nađa Savković u kategoriji do 67kg, Damir Fejzić (do 80kg) i Miloš Gladović (do 58kg). Nađa Savković je kao i Damir Fejzić posle jedne pobede i jednog poraza ostala bez prilike da se bori za medalju, dok je Miloš Gladović osvojio bronzu u svojoj kategoriji.

Basketaši 3x3 su nastupili u obe konkurencije.

Devojke su poražene u borbi za bronzu od portugalki rezultatom 21-20, dok su muškarci poraženi od Grčke, rezultatom 13-19.

U odbojci na pesku su Kolarić i Basta u takmičenju po grupama savladali portugalski par rezutlatom 2-0 i plasirali se u osminu finala, gde su savladali par iz Maroka, ali su poraženi od italijanskog para Rosi/Kamminati u četvrtini finala.

Ženski par je savladao portugalke rezultatom 2-1 u takmičenju po grupama.

Vaterpolisti su sa lakoćom ubedljivo savladali reprezentaciju Portugala rezultatom 21:1 u takmičenju o grupama.

Stonoteniserke su se u ekipnom takmičenju posle tri odigrana meča plasirale u četvrtinu finala koja je na programu sutra.

Naša predsavnica u boćanju, Nataša Antonjak je u kvalifikacijama zauzela 7. mesto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track