U NACIONALNOM INTERESU Vojska Srbije i Sportski savez Srbije potpisali sporazum
Foto: SSS

DAVOR ŠTEFANEK KOD ALEKSANDRA VULINA

U NACIONALNOM INTERESU Vojska Srbije i Sportski savez Srbije potpisali sporazum

Ostali sportovi -

Sportski savez Srbije i Ministarstvo odbrane Republike Srbije potpisali su sporazum o saradnji koji će značajno doprineti razvoju vojnog sporta i sporta uopšte.

General Siniša Radović u ime ministarstva odbrane i predsednik Davor Štefanek u ime Sportskog saveza Srbije stavili su značajni paraf.

„Potpisivanje dokumenata dodatan je okvir da svi mladi ljudi, koji imaju velika odricanja da bi postigli rezultate, dobiju novi vid podrške“, između ostalog je rekao general Radović, koji je takođe istakao da je učešće vojnih sportista na svetskim vojnim prvenstvima postalo praksa, a ne izuzetak kao ranijih godina.

„Samo tokom prvih šest meseci 2018. godine više od 300 pripadnika naše vojske učestvovalo je na 11 sportskih događaja i osvojilo 34 medalje regionalnog i internacionalnog karaktera“, naveo je general Radović.

foto: SSS

Govoreći o značaju potpisanog sporazuma, Davor Štefanek je istakao da je to prilika da se sport u Srbiji podigne na viši nivo.

„Svi znamo da Vojska Srbije ima zaista spremne i izvanredne ljude u svojim redovima, tako da je Savez to prepoznao i mi ćemo to da maksimalno podržimo. Nadam se, da ako to budemo ozbiljmo radili, iz godine u godinu, da ćemo jednog dana, na Olimpijskim igrama imati nekoga iz ovih redova“, poručio je Štefanek.

foto: SSS

Ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije osvojila je 18 medalja - četiri zlatne, šest srebrnih i osam bronzanih na Prvom pojedinačnom prvenstvu Srbije u džudou za pripadnike Vojske i Policije, u seniorskoj konkurenciji, koje je održano u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Tim povodom, ministar odbrane Aleksandar Vulin primio je nagrađene.

foto: SSS

Goran Anđelković

FOTO: SSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO ZBOG ČEGA JE SRBIJA ONAKO LOŠE PROŠLA U RUSIJI! Napustio nas Goran Bunjevčević! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track