CRVENO BELE POKAZALE ZUBE: Vatreno krštenje Zvezdinih ragbistkinja
Foto: rlkcrvenazvezda.com

prvi turnir

CRVENO BELE POKAZALE ZUBE: Vatreno krštenje Zvezdinih ragbistkinja

Ostali sportovi -

Ragbistkinje Crvene zvezde završile su učešće na istanbulskom turniru u ragbiju na pesku i tako postale prva ženska klupska ekipa u Srbiji koja se takmiči u ragbiju 13.

One su zauzele visoku 6. poziciju od 10 učesnica u seniorskoj konkurenciji. To možda i ne zvuči kao veliki uspeh, ali ako znamo da je ženska ekipa Crvene zvezde sastavljena isljučivo od juniorki (18 godina i mlađe) i da im je ovo prvo učešće na takmičarskom meču onda je ovaj uspeh protiv mnogo starijih i iskusnijih devojaka skoro neverovatan.

Predvođene trenerom Željkom Delićem i pomoćnikom Danilom Kosanovićem devojke su započele takmičenje u grupi sa dve pobede, a jedna je došla posle neverovatnog preokreta sa 1:3 na 4:3. One su tako već postale apsolutne pobednice za sve u klubu koji su pratili i učestvovali u njihovom razvoju.

Usledila su dva poraza, od kojih je jedan bio od prošlogodišnjih šampionki, a i njih su propisno namučile zbog čega su dobile ogromno poštovanje posle meča.

Drugi dan turnira devojke su započele četvrtfinalnom utakmicom protiv izuzetno jake ekipe Roketsa. Prvog dana turnira Željana Mitrović slomila je prst na nozi, ali je kao pravi borac izdržala i odigrala turnir do kraja. Tako oslabljene crveno-bele devojke nisu mogle da se suprotstave očigledno stažnijim i starijim Raketama.

Tradicionalno za ragbi, poražene ekipe ne ispadaju iz takmičenja već umesto borbe za trofej nastavljaju borbu za štit. U polufinalu štita na red su ponovo došle devojke sa moćima super heroja – Power Puff i pretrpele su još jedan poraz od naših heroina.

Finale štita je značilo još jedan susret sa starim znancima, ekipom Aconites koja je nesrećno ispala iz borbe za trofej. Poslednji meč na turniru završen je porazom 6:0 što je značilo da su ragbistkinje Crvene zvezde na svom prvom turniru osvojile 6. poziciju, na opšte zadovoljstvo celog tima i iznenađenje svih prisutnih.

Fantastična atmosfera i celodnevna žurka tokom turnira su najbolji poziv za narednu godinu, gde se već najavljuje i odlazak muške ekipe Crvene zvezde.

Dan 1 (takmičenje po grupama):

Crvena zvezda – Amazon grls 4:2

Crvena zvezda – Power Paf 4:3

Crvena zvezda – Bromigos 1:3

Crvena Zvezda – Akonites

Dan 2 (Finalni dan):

Četvrtfinale Rokets – Crvena zvezda 6:1

Polufinale štita Crvena zvezda – Power Paf 4:3

Finale štita: Akonites – Crvena zvezda 6:0

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track