NE MOŽE DRUGAČIJE: Delfini idu na četvrto uzastopno zlato!
Foto: Starsport©

SRBI uvek imaju isti cilj

NE MOŽE DRUGAČIJE: Delfini idu na četvrto uzastopno zlato!

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Srbije u ponedeljak će započeti misiju odbrane titule prvaka Evrope, koju u svom posedu drže od 2012. godine. I u Barselonu su otputovali s jasnim ciljem - ponoviti uspeh iz Ajndhovena, Budimpešte i Beograda, te i četvrti put zaredom podići trofej.

Kapiten Filip Filipović jednostavno je objasnio šta očekuje od šampionata u Kataloniji.

"Očekivanja su uvek ista kad je srpska vaterpolo reprezentacija u pitanju. Nikad do sada nismo krili od javnosti, zato i sada jasno kažemo, idemo na zlato. To bi nas zadovoljilo. Drugačiji način razmišljanja ne bi mogao da nas odvede do svih ovih uspeha" rekao je Filipović i dodao:

"Što smo imali pritisak imali smo. Već smo naučili da igramo s njim. Ovom šampionatu prilazimo kao ekipa koja želi da osvoji titulu, a ne da je odbrani. Svake druge godine se borimo s tim!"

foto: Dado Đilas

Naši vaterpolisti igraće u grupi s Rumunijom, Rusijom i Slovačkom i ove tri utakmice trebalo bi da posluže kao neki vid produžetka priprema za one najvažnije susrete, od četvrtfinala do kraja.

" Imamo laku grupu, pa je četvrtfinale praktično početak EP za nas. Jedina ekipa koja se pita u grupi smo mi. U četvrtfinalu nas čeka Mađarska ili Italija i u tom meču nema mesta za grešku, za loš dan. Na nama je da pružimo najbolji vaterpolo koji možemo i uđemo u borbu za medalju." zaključio je Filipović.

Devojke, potopite Nemačku Vaterpolistkinje Srbije sutra (18.30, RTS 2) počinju učešće na EP duelom s Nemačkom. Naša ženska reprezentacija prvi put učestvuje na EP van naše zemlje. - Nemačka je disciplinovana, agresivna ekipa, posebno u odbrani. Ne smemo da se jurimo s njima, moramo biti mirni. Pobedili smo ih pre nekoliko dana, ali to ništa ne znači jer nismo otkrivali karte. Verujem da smo spremni i da ćemo učiniti sve da pobedimo - rekao je selektor Dejan Jovović.

foto: Privatna arhiva

RASPORED Vaterpolisti 16. jul Srbija - Rumunija 20.30 18. jul Rusija - Srbija 18.30 20. jul Srbija - Slovačka 11.00

Vaterpolistkinje 14. jul Srbija - Nemačka 18.30 15. jul Srbija - Rusija 15.30 17. jul Mađarska - Srbija 15.30 19. jul Srbija - Španija 22.00 21. jul Srbija - Turska 14.00

Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track