SJAJNA VEST: Maja Ognjenović se vraća u reprezentaciju!
Foto: Dado Đilas

Posle dve godine

SJAJNA VEST: Maja Ognjenović se vraća u reprezentaciju!

Ostali sportovi -

Jedna od najboljih srpskih odbojkašica i jedna od najboljih igračica na svetu Maja Ognjenović, posle dve godine vraća se u reprezentaciju Srbije.

To je potvrdio i selektor nacionalnog tima Zoran Terzić.

– Razgovarali smo, dogovorili se, biće na spisku i očekujem je na početku priprema za Svetsko prvenstvo, 23. jula u Kovilovu. Nema tu šta mnogo da se priča koliko će ona značiti ovoj reprezentaciji, svojim kvalitetom, iskustvom, kako igračkim, tako ljudskim osobinama. Velika stvar je što je i Maja izrazila želju da igra i siguran sam da će ostale devojke biti oduševljene. Igrala je na prethodna tri šampionata sveta, prošla je mnogo toga u svojoj karijeri, osvojila brojna odličja, pa sve to govori o tome koliko će njeno prisustvo biti plus za ovaj sastav – rekao je Terzić.

Priče o povratku Maje Ognjenović mogle su se čuti tokom ovog leta, ali sa druge strane, mnogi su se setili da je posle srebra na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nije više bilo u reprezentaciji i mislili da se oprostila. Ali, treba se setiti i njene izjave prošle godine kada je rekla:

– Ako me bude na spisku reprezentacije, tu sam, ako me ne bude…

Ali nigde decidirano nije rekla da se oprostila od reprezentacije, gde je neko vreme bila i kapiten. Nije je bilo prošle godine u Gran priju i na Evropskom prvenstvu, nije je bilo ni na ovogodišnjoj Ligi nacija.

Kurir sport/Odbojka-volleyball

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track