DNEVNIK IZ BARSELONE Sava Ranđelović piše za Kurir: Dobili smo šta smo tražili! Tri dana za rad i 'operacija' Mađarska
Foto: Promo

EP U BARSELONI

DNEVNIK IZ BARSELONE Sava Ranđelović piše za Kurir: Dobili smo šta smo tražili! Tri dana za rad i 'operacija' Mađarska

Ostali sportovi -

Specijalno! Srpski vaterpolista piše samo za čitaoce Kurira...

A šta sad? Dobili smo što smo tražili, tri dana za rad i "operaciju" Mađarska. Biće vrlo interesantno. Moguće je da u polufinale odu Hrvatska, Srbija i Španija, a zanimljivo je što su sve ove ekipe smeštene u istom hotelu - Barselo Princes.

Nisam igrao pre pet godina na Svetskom prvenstvu, ali sam čuo da su u ovom hotel bili tada srebrni Crnogorci i bronzani Hrvati. Naša ekipa je bila smeštena preko puta, na 20 metara. Ali plasmanom daleki sedmi.

I kako to izgleda kada smo zajedno u hotelu. Potpuno normalno. Istina nema druženja, nema ni nekih zajedničkih termina za tako nešto, ali je sve izuzetno korektno. Dosta nas igra sa Hrvatima u klubovima, pa Rašović je bio u Jugu. Sa Muslimom sam u Breši postao odličan prijatelj, a posle mi je nehotice na utakmici razbio arkadu.

foto: Promo

Dakle u hotelu prijateljski, u bazenu ne znamo ni rođenog brata. Pa tu su još Španci. Imaju poseban tretman, jedu u drugoj prostoriji, van naroda. Ko zna koliko će im to pomoći.

Šta ćemo ova tri dana. Selektor je rekao da se spremimo. Sprema se i kondicioni Paja. Pred susret sa Slovačkom smo se zagrevali napolju, na pesku i onda u vodu. Ko zna šta će sada da izmisle, mada što god smisle trudićemo se da to izvršimo na najbolji mogući način.

Sve je lepša atmosfera. Dolaze klinci i navijaju za jedne ili druge. Pre neki dan smo podelili na desetine autograma. Ako je u početku bilo mrtvilo, sada je uzbudljivije. Ima dosta bivših asova. U hotel je svratio čuveni španski centar Ivan Perez. Kakva gromada, baš bih voleo da sam mogao da ga čuvam. Tražio je Savića, da se posete onih „nežnih“ duela u njihovo vreme kada je sve pucalo.

Kada ovi redovi budu pred čitaocima prvi delovi "Operacije Mađarska" će biti odrađeni. Posle malo šetnje po kraju, odmor.Nastavak sledi koliko sutra. Mnogi mi pišu kako Mađari nisu ništa. Samo se zavaravajte, to je vrh ekipa. Priprema mora da bude maksimalna. Nešto se mislim da je možda bolje da igramo osminu, da još više uhvatimo ritam. Ali šta je tu je, idemo dalje.

Srbija za delfine navija, poruke podrške stižu. Dani odluke su tu.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track