DELFINI PRED HRVATSKU: Ključ uspeha je u odbrani!
Foto: VSS/Marcel ter Bals

EP U VATERPOLU

DELFINI PRED HRVATSKU: Ključ uspeha je u odbrani!

Ostali sportovi -

Srpski vaterpolo reprezentativci Filip Filipović, Andrija Prilainović i Dušan Mandić istakli su da polufinale Evropskog prvenstva sa Hrvatskom čekaju sa dosta motiva i da se ne obaziru na činjenicu da je protivnik slavio u tri prethodna duela.

Olimpijski i evropski šampion ima bolji međusobni skor od svetskog prvaka Hrvatske 13:10, ali je veliki rival bio bolji u poslednja tri na šampionatu sveta u Budimpešti i u mečevima Evropa kupa u Splitu i Rijeci.

"Ne treba da se obaziremo na susret sa Mađarima, iako je to na momente moćno izgledalo, čeka nas veliki posao u polufinalu. Zato zaboravljamo Mađare i gledamo Hrvate. Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svetski su prvaci, favoriti su uvek na takmičenju i znamo kakav im je kvalitet, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti", rekao je Filipović.

Kapiten Srbije ističe da će odlučiti veća želja i agresivnost, uz dozu sreće.

"Tri uzastopne pobede njima daju nadu da mogu ponovo da slave. I mi smo svesni da sve može da se dogodi. Ali kada izgubite od nekoga dva, tri puta onda presavijete tabak, vidite šta nije valjalo i probate da popravite. Mislim da sada više želimo pobedu".

Njegov saigrač Dušan Mandić priznao je da je duel sa Mađarskom iscrpio ekipu i da će verovatno istrajniji da slavi.

"Njihovi centri i tranzicija u napadu obezbeđuje im dosta isključenja. Znamo to dobro, ali imamo i mi adute. Biće to spektakl, uživanje za igrače i gledaoce. Sećam se Budimpešte (polufinale prošle godine prim. aut) gde je nama pala odbrana. Nikad nije bila lošija. Ona je ključ svega", naveo je Mandić, verovatno najbolji pojedinac finala te dve selekcije na Olimpijskim igrama u Riju u pobedi Srbije 11:7.

Isto kao Mandić razmišlja i Andrija Prlainović rečima da je recept da se ponovi odbrana iz duela sa Mađarskom.

"Tako bismo dobili samopouzdanje za igru u napadu. Tu bih voleo više golova iz igre, a ne samo sa igračem više. Mnogo bi nam to značilo u igri. Nemamo problem sa psihologijom zbog njihove tri pobede. To je polufinalna utakmica sa jednim jakim protivnikom, imaćemo ogromnu motivaciju da odemo u finale", zaključio je Prlainović.

Polufinale prvenstva Evrope u Barseloni između Srbije i Hrvatske igra se sutra od 20.30, dok se od 22 sata sastaju Španija i Italija.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track