BEJZBOL: Srbija u finalu pobedila favorizovane Amerikance i osvojila prvo mesto!
Foto: Bejzbol Savez Beograda

MEĐUNARODNI TURNIR U ČIKAGU

BEJZBOL: Srbija u finalu pobedila favorizovane Amerikance i osvojila prvo mesto!

Ostali sportovi -

Bejzbol reprezentacija Srbije postigla je veliki uspeh na međunarodnom turniru koji je održan od 17-22. Jula u Čikagu (SAD), osvojivši prvo mesto u konkurenciji koledž tima North America, kao i reprezentacija Slovačke i Hrvatske.

Srpski reprezentativci su bili pojačani sa 12 igrača - Srba koji žive u Americi, koji su umnogome pomogli da se ostvari ovaj sjajan rezultat.

Srbija je u gupnom delu turnira osvojila treće mesto sa skorom 1-2, pobedivši u prvom kolu Slovačku sa 6:2, nakon čega su usledila dva poraza - North America 3:5, i Hrvatska 1:9.

Ipak, naši momci su fantastičnim igrama u polufinalu, posle prave drame savladali Hrvatsku sa 6:4, da bi zatim u finalnom meču ubedljivo pobedili favorizovane Amerikance,koji do tada nisu izgubili nijedan meč, sa čak 12:5.

Turnir je odigran pred punim tribinama stadiona Oilmen Koledža u Čikagu, a posebno je zanimljivo da je najviše gledalaca bilo na meču Srbija - Hrvatska (oko 1500).

Srbija je ceo turnir igrala fenomenalnu odbranu i imala sjajne bacače, a napad i udaranje je konačno proradilo u finalnom meču, kada je Srbija raznela Amerikance sa 14 udaraca i jednim home - run udarcem Stefana Miladinovića u ključnoj fazi meča.

MVP turnira je Konor Tomašić iz Srbije.

"Ostvarili smo odličan rezultat na turniru na kome su učestvovale dve evropske ekipe, koje su bolje rangirane na svetskoj listi od nas, kao i snažan tim sa koledža North America. Posebno treba istaći da smo u finalnom danu pobedili obe ekipe koje su nas savladale u grupnoj fazi - Hrvate i Amerikance. Naši momci su bili odlični a ključnu prednost su nam doneli reprezentativci, Srbi koji žive u SAD i igraju bejzbol u američkim koledžima. Nivo bejzbola koji oni igraju je fantastičan i naši igrači će uz njih značajno napredovati u budućnosti. Sledeće godine će svi igrati za našu zemlju na Evropskom prvenstvu B grupe. Ponosni smo kako smo reprezentovali našu zemlju pred brojnim navijačima koji su nas bodrili ceo turnir", rekao je Milan Zonić, predsednik Bejzbol saveza Srbije.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track