SLATKA OSVETA DELFINA: Srpski vaterpolisti potopili svetske prvake Hrvate za četvrto uzastopno finale Evropskog prvenstva, Barakudama ne pomaže ni pesničenje! (VIDEO)
Foto: VSS, Promo

duel šampiona

SLATKA OSVETA DELFINA: Srpski vaterpolisti potopili svetske prvake Hrvate za četvrto uzastopno finale Evropskog prvenstva, Barakudama ne pomaže ni pesničenje! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se četvrti put uzastopno u finale Evropskog prvenstva u Barseloni, pošto je u polufinalu savladala aktuelnog prvaka sveta Hrvatsku 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2).

1 / 5 Foto: VSS, Promo

Srbija je odlično počela meč. Realizacija igrača više bila je besprekorna, a u prvih osam minuta posebno se u realizaciji istakao Miloš Ćuk, koji je pogodio tri puta. To je uz dobru odbranu i dve intervencije golmana Branislava Mitrovića donelo startno vođstvo.

Loren Fatović je na startu druge četvrtine namerno pesnicom u lice udario Filipa Filipovića! Sve je prošlo bez isključenja hrvatskog igrača, koji je nešto kasnije posle duela sa Milošem Ćukom, dobio crveni karton, pa se do kraja meča neće vraćati u igru. Isključen je tada i Ćuk!

Posle toga je Mandić golom iz akcije sa igračem više Srbiji doneo tri gola prednosti. Hrvati su do poluvremena postigli jedan gol, pa se na pauzu posle dve deonice otišlo sa 6:4 za naš tim.

U trećem kvartalu pogodili su samo Mitrović i Bušlje, pa se u poslednji kvartal ušlo sa plus dva za Srbiju. Poslednjih osam minuta počelo je isključenjem hrvatskog selektora Ivice Tucka zbog prigovora. Prlainović nam je zatim doneo plus tri, ali je Vukićević iz peterca vratio kakvu takvu dramu u meč.

Bomba Mandića bila je dovoljna da se otlone sve nedoumice oko pobednika.

Četvrta četvrtina

9:7 - Kraj meča

9:7 - Vukićević smanjuje

9:6 - Opet Mandić

8:6 - Vukićević iz peterca

8:5 - Prlainović!

Četvrta četvrtina

7:5 - Bušlje pogađa sa igračem više

7:4 - Mitrović za novih plus tri

Treća četvrtina

6:4 - Bušlje je iznenadio Mitrovića

6:3 - Mandić! Sa igračem više

Loren Fatović je na startu druge četvrtine namerno pesnicom u lice udario Filipa Filipovića! Sve je prošlo bez isključenja hrvatskog igrača, koji je nešto kasnije posle duela sa Milošem Ćukom, dobio crveni karton, pa se do kraja meča neće vraćati u igru. Isključen je tada i Ćuk

Druga četvrtina

5:3 - Golčina Ćuka iz daljine

4:3 - Lepa akcija Hrvata i gol Vrlića

4:2 - Drugi gol Ćuka

3:2 - Akcija i realizacija Mandića sa igračem više

2:2 - Maro Joković je pogodio za novo izjednačenje. Svi golovi su bili kada je ekipa koja napada u vodi imala bar jednog igrača više

2:1 - Ćuk je pogodio kada smo u vodi imali dva igrača više

1:1 - Vukićević posle isključenja jednog našeg igrača

1:0 - Jakšić je lepo uplivao i iskoristili smo igrača više

Prva četvrtina

Meč koji je dobio prefiks "finale pre finala" jeste duel olimpijskog i evropskog šampiona – Srbije protiv svetskog prvaka Hrvatske.

Srpski vaterpolisti jure četvrto uzastopno evropsko zlato, ali i revanš Hrvatskoj za tri poraza iz isto toliko prethodnih međusobnih mečeva (ukupno 13:10 za Srbiju), što naglašavaju Filip Filipović i Andrija Prlainović.

"Tri uzastopne pobede njima daju nadu da mogu ponovo da slave. I mi smo svesni da sve može da se dogodi. Ali kada izgubite od nekoga dva-tri puta, onda presavijete tabak, vidite šta nije valjalo i probate da popravite. Mislim da sada više želimo pobedu", rekao je kapiten Filipović.

Prlainović ističe da je recept da se ponovi odbrana iz duela sa Mađarskom u četvrtfinalu (8:5).

"Tako bismo dobili samopouzdanje za igru u napadu. Tu bih voleo više golova iz igre, a ne samo sa igračem više. Mnogo bi nam to značilo u igri. Nemamo problem sa psihologijom zbog njihove tri pobede. To je polufinalna utakmica sa jednim jakim protivnikom, imaćemo ogromnu motivaciju da odemo u finale", zaključio je Prlainović.

Selektor Hrvatske Ivica Tucak najavio je meč kao okršaj dve najbolje selekcije sveta.

"Uz dužno poštovanje i bez potcenjivanja ostalih, smatram da su Srbija i Hrvatska trenutno najbolje svetske reprezentacije. Obeležile su poslednjih osam-devet godina u vaterpolu. Srbiju uvažavamo, ali je se ne bojimo. Verujem da ćemo ponovno pobediti i da ćemo izboriti finale Evropskog prvenstva", kaže Tucak.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se od 20.30, dok se od 22 sata sastaju Španija i Italija u drugom polufinalu Evropskog prvenstva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja