NEČUVENO! MUČKI UDARALI PESNICAMA, A TVRDE DA SMO MI IGRALI PRLJAVO! Evo kako HRVATSKI MEDIJI izveštavaju o porazu svojih vaterpolista!
Foto: EPA

krive im sudije

NEČUVENO! MUČKI UDARALI PESNICAMA, A TVRDE DA SMO MI IGRALI PRLJAVO! Evo kako HRVATSKI MEDIJI izveštavaju o porazu svojih vaterpolista!

Ostali sportovi -

Ko gubi ima pravo da se ljuti...

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Barseloni, pošto je u polufinalu savladala selekciju Hrvatske sa 9:7.

Meč su obeležila brojna isključenja i nesportski potezi hrvatskih vaterpolista. Delfini su se sjajno branili sa igračem manje, što je frustriralo Hrvate koji su tokom čitavog meča tražili priliku da prljavom igraom izbore prednost.

Selektor Hrvatske Ivica Tucak bio je besan nakon meča. Smatra da su sudije svojim kriterijumom odredile pobednika ovog meča.

"Šta pričati o sportu kad imate takve poluidiote. Nisam ništa ružno rekao. Nije se igrao vaterpolo, već neko rvanje u kojem se mi nismo snašli, a sve zbog sudijskog kriterijuma. Ovo nema veze s onim što reklamiraju – s vaterpolom. Imali smo prilike koje smo propustili, ali moram reći da smo od samog početka upali u zamku komentarisanja sudijskih odluka. Čestitam Srbiji na pobedi, ali sudijski kriterijum je prelomio i odlučio utakmicu", rekao je Tucak.

I hrvatski mediji su krivicu za poraz od Srbije mahom svalili na sudije. "Jutarnji list" ističe da je naša selekcija odigrala "jednu od najprljavijih utakmica" i da su njihovi vaterposliti naseli na provokacije. Tako opravdavaju sraman potez Fatovića koji je pesnicom udario Filipa Filipovića.

foto: Printskrin

"Index" u prvi plan stavlja izjavu selektora Tucaka koji krivi sudije za poraz u polufinalu.

foto: Printskrin

Portal "24sata.hr" je nešto realniji u svojoj analizi duela između Srbije i Hrvatske. Za razliku od mnogih kolega, oni priznaju da su Srbi ipak bili bolji.

foto: Printskrin
foto: Printskrin
foto: Printskrin

Kurir sprot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track