STIGLI ZLATNI DELFINI: Srpski vaterpolisti sa peharom u Beogradu! (KURIR TV)
Foto: Starsport©

došli u zemlju šampiona

STIGLI ZLATNI DELFINI: Srpski vaterpolisti sa peharom u Beogradu! (KURIR TV)

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Srbije četvorostruki uzastopni šampioni Evrope, vratili su se iz Barselone, gde su u subotu uveče u dramatičnom finalu posle peteraca savladali Španiju (12:10)

1 / 10 Foto: Kurir Sport/Predrag Gajić

Čelnici Vaterpolo saveza Srbije, igrači i selektor Dejan Savić obratili su se medijima odmah po sletanju u Beograd.

Prvi čovek Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić zahvalio se igračima i članovima stručnog štaba.

"Utisci su vrhunski, postao sam predsednik pre tri meseca dolazimo sa prvenstva sa zlatom. Hvala svima na svemu ovome, na ovom dočeku", rekao je Jelenić.

foto: Kurir Sport/Predrag Gajić

Reč je uzeo selektor Dejan Savić.

"Sve čestitke igračima i stručnom štabu. Posle turnira koji se završio kako smo i zamislili. Igrači su pokazali da imaju motiv, karakter, jedinstvo... Ovo nije slučajno. Možda će da zvuči prepotentno, ali ova ekipa zaslužuje svaku zlatnu medalju!"

Filip Filipović se zahvalio svima koji su verovali u njih.

"Presrećni smo ostvarili smo ciljeve za ovu godinu. Ova ekipa ima prostora da napreduje još. Mislim da ova ekipa može i treba da napiše još stranica srpskog vaterpola i sporta. Momci su pokazali karakter, pokazali su da su rođeni šampioni. Uz ovakav stručni štab možemo još puno toga", rekao je kapiten Srbije.

"Sjajno je biti deo ove ekipe. Hvala Bogu ova ekipa uvek pronalazi motive kada se igra za Srbiju i kući se vraća sa medaljom. Ponosan sam što sam učestvovao u ovome", dodao je Andrija Prlainović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track