ČETVRTU GODINA ZAREDOM: Dođite na manifestaciju Jadovnički ultramaraton
Foto: Profimedia

spektakl

ČETVRTU GODINA ZAREDOM: Dođite na manifestaciju Jadovnički ultramaraton

Ostali sportovi -

U vremenskom periodu 10-12.08.2018. godine na prostoru planine Jadovnik, realizuje se četvrti put za redom sportska manifestacija Jadovnički ultramaraton, sastavljena iz četri takmičarske discipline, prilagođene svim nivoima spremnosti takmičara i rekreativaca.

Godine 2015, jedna ideja sazreva i dobija svoj potpuni oblik,afirmišući se u više dnevnu sportsku manifestaciju Jadovnički ultramaraton. Udruženje građana ' Jadovnik’ , i klub ekstremnih sportova “Filjulj” povezuju se u niz aktivnosti, kako bi bogatu floru i faunu o kojima se malo zna sačuvali od zaborava, kao i deo kulturnog ruralnog nasleđa.

Jadovnički ultramaratona okuplja veliki broj sportista,kako onih vrhunskih,tako i rekreativaca iz više zemalja,a odvija se kroz predele za koje meštani kažu “sem ovde, nigde više nema” sa ponosom, i ne bez razloga. Kontrolne i okrepne tačke,su sve samo ne svakidašnje, meštani iznose domaće proizvode iz svoje radinosti,puni srdačnih utisaka. Putevi vode kroz sela koja obiluju arhitekturom gradnje kući bez eksera “ od temelja do šljemena” od drveta,bez i jednog ekstra,pored slapova Sopotnice, manastira Mileševa i mnogih drugih predela koji se graniče sa fantastikom.

Samo veče pred takmičenje,održava se pita parti, punjenje hidratima domaćom heljdinom pitom i ostalim poslasticama,a sve to propraćeno etno nasleđem i kulturnim manifestacijama, u vidu promocija novih knjiga, priča, folklora..

Retke vrste flore i faune,kao i gostoprimstvo naroda koji tamo živi,čine ovu trail trku jedinstvenom u regionu po mnogim aspektima po mišljenju i sportista sa ne malim stažom. Rekao rodno mesto Vlade Divca, čuvenog Valtera i velikog umetnika Goluba Milanovića fascinira svakoga ko uzme udela u manifestaciji i gotovo hipnotički vraća u isto vreme na isto mesto sledeće godine. Događaj koji vredi posetiti i duhovno obogatiti utiscima koji se posle danima sležu..

Kurir sport

Foto: marathon

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track