U SUSRET SEOSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA: Marinković poklonio lopte opštini Vladimirci!
Foto: Sportski savez Srbije

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

U SUSRET SEOSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA: Marinković poklonio lopte opštini Vladimirci!

Ostali sportovi -

Sportski savez Srbije nastavlja da podstiče i pomaže teritorijalne saveze, a nova u nizu akcija održana je u opštini Vladimirci u susret Seoskim olimpijskim igrama od 24. do 26. avgusta.

Opština Vladimirci organizuje Seoske olimpijske igre s ciljem da popularizuje sporta u selima, širi ideje o olimpizmu, utiče na razvoj masovnog takmičenja i negovanje dobrih odnosa među mladima.

Organizacija jedne ovakve manifestacije zahteva i saradnju žitelja Mesnih zajednica čime se ona unapređuje. Seoske olimpijske igre šire pozitivan uticaj na psihofizičko zdravlje ljudi kao i promovišu sport kao osnovu za zdrav život kod dece i mladih.

Sportski savez Srbije podržao je ovu manifestaciju, a generalni sekretar Goran Marinković uručio je Sportskom savezu Vladimiraca lopte za fudbal, odbojku, košarku i rukomet.

„Država radi mnogo na tome da se male opštine u Srbiji ponovo naseljavaju i da se ulaže u njih. Zbog toga mislim da su Seoske olimpijske igre odličan način da se meštani pokrenu posebno zato što je u pitanju sportska manifestacije u kojoj mogu da učestvuju svi, od dece do starijih. Naša saradnja sa Vladimircima je počela našim dolaskom, primećeno je da ovde postoje neke dobre ideje stoga su one podržane i sprovedene u delo. Isti cilj imamo za celu Srbiju, da zajedničkim radom unapređujemo sport. I idemo ka tome“, rekao je Goran Marinković.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track