OLIVERA JEVTIĆ OSULA PALJBU PO ATLETSKOM SAVEZU SRBIJE: Stručni savet je podigao lestvicu samo da ja ne bih otišla na EP!
Foto: Oks.org.rs

ATLETIČARKA SE POBUNILA

OLIVERA JEVTIĆ OSULA PALJBU PO ATLETSKOM SAVEZU SRBIJE: Stručni savet je podigao lestvicu samo da ja ne bih otišla na EP!

Ostali sportovi -

Srpska atletičarka Olivera Jevtić u jeku evropskog prvenstva u Berlinu obratila se na društvenim mrežama i osula paljbu po Atletskom savezu Srbije i naglasila da je "stručni savet ASS podigao lestvicu i samo za nju postavio rampu da ne bih opet otišla na EP".

"Na današnji dan 12. avgusta 2006. godine na EP u Geteborgu osvojila sam srebrnu medalju u maratonu. Prvu medalju za samostalnu državu Srbiju. I ove godine, baš na Prvenstvu Evrope u Berlinu, imala sam normu za maraton koji je danas održan. Imala sam prava učešća na njemu jer sam krajem prošle godine pobedila na prvenstvu Balkana održanom u Zagrebu rezultatom 2.35. Norma koju je Atletski savez Srbije (ASS) odredio bila je 2.38", objašnjava Jevtić i nastavlja:

"Ali, pošto sam samo ja imala normu onda je tzv. stručni savet ASS podigao za mene lestvicu i samo za mene postavio rampu samo da ne bih opet otišla na EP. Čak kruži informacija da smo Goran Nava i ja završili karijeru. Za Navu ne znam, ali ja sam i ove godine pobedila na prvenstvu Balkana u maratonu na Kipru i trčala sam nekoliko trka u polumaratonu veoma uspešno", nagalsila je srpska atletičarka i dodala:

"Uostalom, da bi bilo jasnije - Evopa nije ni tražila normu u maratonu! Stručni savez ASS namešta norme, nekima poništava, sve zavisi od klupske i teritorijalne pripadnosti. Ovo nije prvi slučaj da sankcionišu i kažnjavaju atletičare i klubove iz malih sredina. Zato drago moji prijatelji, nekad mi je žao što ne živim u Beogradu, Novom Sadu ili Novom Pazaru pa da budem nedodirljiva i zaštićena. Ali ja sam iz zapadne Srbije i već davno puštena niz Drinu, ali stići ći ja i Drinom opet do Beograda", napisla je Olivera Jevtić na društvenim mrežama.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track