PRIJEM U BRISELU: Zdravko Marić kod evropskog komesara Tibora Navračiša
Foto: promo

USPEH SPORTSKIH IGARA MLADIH

PRIJEM U BRISELU: Zdravko Marić kod evropskog komesara Tibora Navračiša

Ostali sportovi -

Za predstavnike SIM priređen prijem u sedištu Evropske komisije u Briselu
Deca spajaju regiju.

Posle spektakularne sezone Sportskih igara mladih u Srbiji i zemljama regiona i prijema održanog kod predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, usledio je i prijem u sedištu Evropske komisije.

Evropski komesar za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, Tibor Navračiš, sastao se u Briselu, sa Zdravkom Marićem, regionalnim predsednikom Sportskih igara mladih. Na sastanku je ocenjeno da su kultura, obrazovanje, mladi i sport najbolji mostovi na kojima treba graditi saradnju među državama.

Sagovornici su zaključili i da je razmena informacija i iskustva u ovim područijima, od zajedničkog interesa za sport i mlade u svim zemljama za zajednicu u celini.

Navračiš i Marić su razgovarali o mogućnostima realizacije projekta Sportskih igara mladih, kao najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi, priključenjem novih zemalja u SIM porodicu, kao i ostalim vidovima i oblicima saradnje.

- U ovim vremenima, sport i mladi imaju veoma značajnu ulogu i u spoljnoj politici EU pošto, iako ne toliko vidljiva, doprinosi čvršćem povezivanju među državama - istakao je regionalni predsednik SIM, Zdravko Marić.

Sastanku su prisustvovali Olivier Fontaine i Žan Filipe Gamel, ispred Evropske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport i Slaven Marić ispred Organizacionog odbora regionalne organizacije Sportskih igara mladih. Igre, koje podržavaju Vlade država Srbije, Hrvatske i BiH se završavaju Međunarodnim danima, koji počinju u Splitu 20. avgusta. Srpsku ekspediciju koja će se sastojati od 300 pretežno dečaka i devojčica, predvodiće Ivana Jovanović, predsednik SIM Srbije.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track