AZIJSKE IGRE BEZ KINEZA: Dizači tegova suspendovani zbog dopinga
Foto: Pritnstcreen

rigorozna kontrola

AZIJSKE IGRE BEZ KINEZA: Dizači tegova suspendovani zbog dopinga

Ostali sportovi -

Kineski reprezentativci u dizanju tegova propustiće predstojeće Azijske igre zbog suspenzije zbog dopinga, potvrdjeno je danas iz organizacije tog takmičenja.

Kina i još osam drugih zemalja suspendovani su prošlog oktobra na godinu dana zbog dopinga njihovih dizača tegova.

Medjunarodna federacija dizanja (IWF) tegova je pod velikim pritiskom Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da iskoreni doping, a postoji mogućnost i da taj sport bude isključen iz olimpijskog programa. Organizatori Azijskih igara saopštili su danas da nisu dobili obaveštenje od IWF o ukidanju suspenzije Kini, što znači da njeni dizači tegova neće učestvovati na predstojećem takmičenju, koje počinje danas u Džakarti i trajaće do 2. septembra.

MOK je prošle godine, posle ponovljenih tesitranja uzoraka sa Olimpijskih igara 2008. i 2012. godine, oduzeo tri zlatne olimpijske medalje kineskim dizačima tegova. ; Zemlje sa najmanje tri doping prekršaja sa Igara 2008. i 2012. godine su suspendovane.

Na Azijskim igrama, takmičenje u dizanju tegova počinje u ponedeljak. Kina je na prošlim igrama, pre četiri godine u Južnoj Koreji, osvojila sedam zlatnih medalja u dizanju tegova.

Kurir sport/Beta

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track