Najnovije vesti

MAJKL FELPS O PROBLEMIMA VAN BAZENA: Bilo je trenutaka kada nisam želeo da budem živ (VIDEO)
Foto: Reuters

muke na suvom

MAJKL FELPS O PROBLEMIMA VAN BAZENA: Bilo je trenutaka kada nisam želeo da budem živ (VIDEO)

Ostali sportovi

Najuspešniji olimpijac svih vremena američki plivač Michael Phelps (33) ponovo je progovorio o problemima sa depresijom poručivši da želi pomagati ljudima koji se bore s tom bolešću.

- Želim da pravim razliku, spasavati živote ako mogu - rekao je Felps u dodavši:

- Za mene je ovo važnije od osvajanja zlatne medalje.

Felps je tokom plivačke karijere osvojio 28 olimpijskih medalja pri čemu 23 zlata. Osvojio je i 26 zlatnih medalja na svetskim prvenstvima.

- Uspeo sam neverovatne stvari u bazenu, ali imao sam problema van bazena - rekao je Felps.

Bivši američki plivač nije prvi put govorio o problemima s depresijom. Najgore mu je bilo nakon OI u Londonu 2012. godine kada je nekoliko dana bio zaključan u sobi.

- Bilo je trenutaka kada nisam želeo da budem živ. U početku nisam hteo terapeuta, ali kad sam počeo terapiju osećao sam se bolje i bio sam zdraviji - kazao je.

Felps je u braku i otac je dvojice dečaka, ali se borba sa depresijom još nije završila.

- Pre dve ili tri sedmice sam prošao kroz zastrašujuće depresivne spirale i to je nešto što će me pratiti ceo život.

Amerikanac je zadovoljan sobom, što nije mogao da kaže pre nekoliko godina. Otkrio je kako mu je u borbi s depresijom pomogla supruga Nikol - američki model i bivša Miss Kalifornije.

- Moja supruga je moje sve, moja stena, koji mi pomaže kroz život. Bez nje ne bih bio ono što jesam. Mnogo mi je pomogla u najtežim trenucima - poručio je

Felps koji se svetu predstavio kao 15-godišnjak na Olimpijskim igrama u Sidneju, 2000. godine kao najmlađi američki plivač u poslednjih 68 godina. Iako tada nije osvojio medalju, to mu je poslužilo kao veliko iskustvo, jer je svega pet meseci nakon kasnije postavio prvi svetski rekord – na 200 m delfin. Imao je tada 15 godina i 9 meseci.

Tokom karijere je osvojio rekordnih 28 olimpijskih medalja pri čemu i rekordne 23 zlatne olimpijske medalje. Sa osam zlatnih medalja osvojenih na jednim Olimpijskim igrama u Pekingu je ostvario najveće dostignuće koje je na nekim Olimpijskim igrama modernog doba imao neki športista. Na Svetskim prvenstvima u plivanju (od 2001. do 2011. godine) osvojio je 26 zlatnih, šest srebrnih i jednu bronzanu medalju.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...