SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Štefanek i Marinković poklonili lopte mališanima iz Majdanpeka!
Foto: SSS

Radna poseta

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Štefanek i Marinković poklonili lopte mališanima iz Majdanpeka!

Ostali sportovi -

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković posetili su opštinu Majdanpek

Agilni čelnici najmasovnijeg sportskog saveza u regionu tom prilikom obišli su bazen u okviru Sportskog centra "6. avgust".

foto: SSS

"Velika je stvar što deca mogu da uče i treniraju plivanje potpuno besplatno. Tako je opština Majdanpek omogućila da se pravilno razvijaju od najmlađeg uzrasta. Problematika koja se javlja, u šta sam se lično uverio kada smo bili u poseti početkom godine, je korišćenje bazena u zimskom periodu. Još tada smo razgovarali o načinu na koji možemo rešiti ovaj problem. Bila bi velika šteta da ovakav kompleks kakav imate ne bude iskorišćen tokom cele godine. U narednom periodu ćemo se potruditi da rešimo ovaj problem, a Sportski savez Srbije će pomoći koliko god bude u našoj mogućnosti. Trudićemo se da deca sa područja opštine Majdanpek mogu da koriste bazen ne samo tri, već svakog meseca u toku godine", istakao je Štefanek.

foto: SSS

Delegacija Sportskog saveza Srbije posetila je i Rudnu Glavu, poznatu po organizaciji Seoske Olimpijade, takmičenje sa dugom tradicijom u ovom kraju, koje će uskoro dobiti i republički karakter. Davor Štefanek uručio je lopte kako bi sportisti ovog kraja mogli lakše da se bave onim što vole.

foto: sss

Predsednik opštine Majdanpek Dejan Vagner tom prilikom je izjavio:

"Za našu opštinu je od izuzetnog značaja druga poseta predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka. Ovom prilikom doneo nam je lepe vesti. Seoska Olimpijada će dobiti nacionalni karakter, a Rudna Glava će biti domaćin i ugostiti takmičare iz drugih gradova Srbije. Verujemo da će kvalitet nadmetanja biti na mnogo višem nivou i da će publika uživati, a Rudnu Glavu i ovo takmičenje će upoznati mnogo više ljudi. Zahvalio bih se i na ponovnom poklonu u vidu lopti za fudbal, košarku i odbojkukoje će pomoći sportistima u mesnim zajednicama Rudna Glava u čijem su sastavu zaseoci Blizna i Krš, kao i mesnoj zajednici Crnajka", istakao je Vagner.

Kurir sport FOTO: SSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track