FINALE SPORTSKIH IGARA MLADIH Velike zvezde stižu u Split: Mijatović, Dalić, Tanasković...
Foto: Profimedia

UČESTVUJE VIŠE OD 1.000 ŠKOLARACA

FINALE SPORTSKIH IGARA MLADIH Velike zvezde stižu u Split: Mijatović, Dalić, Tanasković...

Ostali sportovi -

Regionalno finale Sportskih igara mladih (SIM) za 2018. godine počelo je u Splitu uz učešće više od 1.000 školaraca iz Srbije, BiH i Hrvatske.

Mališani su utorak i sredu proveli u druženju na plažama Žnanj, Trstenik i Bačvice, a četvrtak i petak su ostavljeni za takmičenja. Danas je na programu bilo finale u sedam sportova (mali fudbal, stoni tenis, tenis, graničar, rukomet, odbojka, basket 3 na 3), a u petak su na programu atletika (trka na 60 metara), odbojka na pesku i šah.

Velika fešta sprema se za petak uveče, kada će na Rivi da se održi svečana ceremonija zatvaranja Igara.

U planu je veliki vatromet, a kao centralni gosti najavljeni su proslavljeni fudbaler Partizana i Real Madrida Predrag Mijatović, poznati fudbalski treneri Slaven Bilić i Zlatko Dalić, nosilac olimpijske medalje u odbojci Željko Tanasković, nekadašnji bokserski šampion Evrope Nenad Borovčanin i mnogi drugi.

"Sve nas spaja drugarstvo. Igre su spojile region, predivno je videti ovoliko dečaka i devojčica iz tri države kako se takmiče i uživaju na terenima i na plažama. Igre imaju veliku energiju i nastavljamo dalje da budemo još uspešniji", istakla je predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track