NOVA MEDALJA ZA SRPSKE KAJAKAŠE: Tomićević i Zorić bronzani na Svetskom prvenstvu
Foto: KSS

REĐAJU USPEHE

NOVA MEDALJA ZA SRPSKE KAJAKAŠE: Tomićević i Zorić bronzani na Svetskom prvenstvu

Ostali sportovi -

Srpska posada u disciplini kajak dvosed na 1.000 metara Marko Tomićević, Milenko Zorić osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Montemor Ovelju (Portugalija).

U izuzetno uzbudljivoj, u finišu i dramatičnoj trci, ostvarili su rezultat 3:17.407 i tako nastavili niz odličja sa najvećih takmičenja.

Prvi deo trke naš čamac je bio iza vodeće grupe. Nemci Hof i Gros su od starta zauzeli prvu poziciju, čamci Danske i Australije bili odmah iza njih. Tomićević i Zorić su posle 500 metara krenuli u poteru za vodećim čamcima, brzo se pozicionirali među tri najbrža.

foto: KSS

U finišu su se Nemci izdvojili i najavlili zlato. I dok su se čamci Srbije i Australije borili za srebro, iz drugog plana su se pojavili Španci Kubeljos i Penja i drugi prošli kroz cilj.

Nemačka posada je zlato osvojila rezultatom 3:15.797, Španci su do srebra stigli u vremenu 3:16.617.

foto: KSS

U jednosedu na 1.000 metara Marija Dostanić je zauzela 15. poziciju u ukupnom plasmanu. U B finalu je bila šesta vremenom 4:19.365. U pretak je, u prepodnevnom delu programa, ostvarila rezultat u polufinalnoj grupi.

Bojan Zdelar је u polufinalnoj grupi discipline kajak jednosed na 500 metara bio sedmi. Trku je završio u vremenu 1:46.658. Ovim plasmanom je naš, po godinama još uvek junior, završio učešće na debitantnskom prvenstvu sveta za seniore.

foto: KSS

Vuk Radovanović je Svetsko prvenstvo završio na devetom mestu. Naš parakajakaš je kroz cilj prošao u vremenu 48.520 sekundi.

Zlato je osvojio Kurtis Mekgrejt (Australija) rezultatom 41.735, srebro Skot Martlej (Novi Zeland) – 42.360 a bronzu Mikola Sinjuk (Ukrajina) – 43.230.

(KSS, Foto: KSS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track