MAJSTOR JE MAJSTOR: Kasparov stopostotan na simultanci u Sesvetama
Foto: AP

bravo

MAJSTOR JE MAJSTOR: Kasparov stopostotan na simultanci u Sesvetama

Ostali sportovi -

Bivši svetski prvak u šahu Gari Kasparov odigrao je danas simultanku na 18 ploča u Gimnaziji Sesvete s ciljem promocije ove kraljevske igre i projekta Šah uz školu.

Kako prenosi Hina, svoje šahovsko umeće s legendarnim ruskim šahistom ukrstile su eminentne osobe iz javnog i političkog života Hrvatske, kao i mladi šahisti iz Sesveta koji su nastojali da pruže dostojanstven otpor, ali se meče ipak završio očekivanim rezultatom, 18:0 za Kasparova.

Svi su učesnici, medju kojima su bili i Ivica Kostelić, Dario Šimić, Silvio Marić, Stjepan Balog, Željko Pervan, Mladen Bodalec, dr Mislav Bastić, izaslanik predsednika Vlade Zvonimir Frka Petešić i pomoćnik ministra državne imovine Leon Žulj, još jednom podsetili zašto toliko vole šah, što on za njih znači i koliku im radost donosi, navodi agencija. ; Da je šah više od igre godinama ističe i sam Kasparov. Upravo je njegova ideja i stav da šah kao disciplina pozitivno utiče na razvoj dece i mladih te njihovih kognitivnih sposobnosti bila primarni povod ovom druženju, dodaje Hina.

Kasparov je ranijih godina nastupao za hrvatske šahovske klubove.

Kurir sport

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track