ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Krajnje je vreme da posle 30 godina dobijemo bazen!
Foto: Beta Vladimir Milovanović

Akcija Kurira

ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Krajnje je vreme da posle 30 godina dobijemo bazen!

Ostali sportovi -

Jedan kvart u Budimpešti ima više bazena nego ceo Beograd, to je poražavajuće - poručio legendarni vaterpolista Aleksandar Šapić.

Akcija Kurira da se izgrade dva bazena u Beogradu kao zalog za budućnost vaterpola nailazi na pozitivne reakcije sa svih strana! Legendarni vaterpolo as, Aleksandar Šapić nije imao ni najmanju dilemu kada je čuo za šta se naš list zalaže.

- Ma, apsolutno podržavam tu ideju! Beogradu je potrebno još nekoliko bazena, pre svega zbog omladine i dece. Tačnije, bazeni su nam neophodni ako želimo da nam se pravilo razvijaju deca, a za to je plivanje jako bitan faktor. Nema boljeg načina od toga - počeo je priču Šapić.

Nekadašnji vaterpolo as potom je izneo podatke koji nam nisu za ponos...

- Poslednji bazen je izgrađen pre više od 30 godina. Ako znamo da jedna Budimpešta ima preko sto bazena, a da tamo samo jedan kvart grada ima više bazena nego ceo Beograd, jasno je da mora nešto po tom pitanju da se uradi.

- Deset godina traje rekonstrukcija bazena 11. april i još nije završena. Gale Muškatirović, Taš, Banjica su renovirani, ali to je nedovoljno.

Benefit od novih bazena imali bi i vaterpolo klubovi iz glavnog grada. Trenutno ih je 13, a to je daleko više nego što imamo bazena.

- Tu sam pristrasan, pa zato vaterpolo nisam ni pominjao. Da se ja pitam, podrazumeva da bi ih bilo i mnogo, mnogo više zatvorenih bazena - zaključio je Aleksandar Šapić.

Plivanju je mesto u nastavi

Aleksandar Šapić smatra da je plivanje potpuno zanemareno u školskom programu i da je tu takođe neophodna promena. - Bilo bi dobro da plivanje postane deo fizičkog vaspitanja kao što je nekada i bilo. Tako bi deca išla jednom ili dva puta nedeljno na bazen. Danas, nažalost, toga nema - jasan je Šapić.

kurir.rs / M.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track