SUSRET U SPLITU: Mijatović i Borovčanin diskutovali kako da mlade izvedu na pravi put!
Foto: SIM

SPORTSKE IGRE MLADIH

SUSRET U SPLITU: Mijatović i Borovčanin diskutovali kako da mlade izvedu na pravi put!

Ostali sportovi -

Nekadašnja fudbalska zvezda Reala i Partizana Predrag Mijatović i nekadašnji profi šampion Evrope u boksu Nenad Borovčanin sreli su se u Splitu, na završnici Sportskih igara mladih.

Sada su u ulogama sportskih menadžera i funkcionera. Pričali su o sportu i načinima kako mlade izvesti na pravi put.

- Kao što su sama deca rekla Igre su zakon. I Igre i treba da budu zakon na ovin prostorima, posle ratova, tenzija i svega ostalog. Ako deca između sebe ne budu počela da se igraju onda će nam budućnost biti u odlasku dece i mladih sa prostora bivše Jugoslavije. U Splitu sam video sjajnu sliku, gde su se deca iz tri države nekoliko dana družila, pričala međusobno i takmičila sa osmehom. Ovakve stvari potvrđuju da ne treba sumnjati u to da region može da funkcioniše dobro i da budemo dobre komšije. Dakle samo trebamo slediti uputstva ove dece i na Balkanu će biti dobru - istakao je Borovčanin.

Predrag Mijatović je ambasador Igara već dugo godina.

- Ponosan sam na sve ovo što se događa iz godine u godinu. Ove godine je u tri zemlje bilo više od 170.000 dece koja su učestvovala i ta brojka je impozantna. Moram još jednim pohvaliti Zdravka Marića koji je od Sportskih igara mladih napravio brend i uklonio je granice među mladima. Apelujem na sve koji mogu, da pomažu ovakav projekat kojo je važan za ovaj deo Evrope - istakao je Mijatović.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track