TRIATLON: Jedanaest 3 Belgrade otvoren i za sportiste sa invaliditetom
Foto: Instagram PS

izazov

TRIATLON: Jedanaest 3 Belgrade otvoren i za sportiste sa invaliditetom

Ostali sportovi -

Da Beograd ima šta da ponudi u kalendaru od velikih sportskih takmičenja, govori i podatak da se na mapi velikih svetskih triatlon takmičenja našao upravo 11Tri Belgrade.

Vrhunski sportisti će okupirati Beograd, tačnije Adu Ciganliju 23. septembra kada će biti održana velika triatlon trka 11Tri Belgrade. Od ove godine takmičenje je otvoreno i za osobe sa invaliditetom pa će trka ujediniti sve one koji imaju želju da se oprobaju u dugim distancama. Posebno je interesantno što će na trci biti moguće učešće u timovima tako da se naporne distance dele u segmente. Osim besplatne kotizacije Osobama sa Invaliditetom biće pružena sva moguća podrška na samoj trci,ali i pre samog takmičenja.U saradnji sa Delta Fondacijom biće organizovane i tribine o samom događaju u cilju afirmicije bavljenja sportom.

Svakako da jedna od najvećih zvezda triatlona koje će Beograd ugostiti, jeste upravo čuveni Nick Watson koji u tandemu sa svojim sinom učestvuje na brojnim takmičenjima. Sin Rio boluje od autizma, a otac često ističe da mu njegov osmeh daje snagu da izdrži velike napore, koji pliva dok mu je sin u čamcu, ili trči gurajući njegova kolica. Pored oca i sina, podršku pružaju i ćerka i supruga, pa ceo tim nosi naziv "Team Angel Wolf" koji za misiju ima da pored takmičenja i putovanja po svetu, drži i motivacione govore,a sve u cilju osnaživanju osoba sa invaliditetom da se bave sportom. Upravo će oni održati dve tribine povodom predstojećeg takmičenja i to u Beogradu i Kragujevcu.

Pojačanje će dobiti i od jedne majke iz Hrvatske koja će sa svojim sinom takođe nastupiti u Beogradu, kao i od svetskog šampiona u Ironman-u, čuvenog Čeha Honze Tomaneka. Iako je ostao nepokretan posle saobraćajne nesreće, okrenuo se sportu, pa vrhunske sportske rezultate postiže i u drugim sportovima.

Organizatori najavljuju da će ovogodišnje takmičenje premašiti očekivanja i da se očekuje veliki broj takmičara iz celog sveta koji će plivati 1,9 km na Adi Ciganliji, zatim voziti biciklu 90 km i istrčati 21 km od Ade Ciganlije do Novog Beograda, a prijave za 11Tri Belgrade će biti otvorene do 15. Septembra, nedelju dana pred samu trku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track