TEŠKA ODLUKA: Grbić objavio konačan spisak odbojkaša za Svetsko prvenstvo
Foto: OSS

DVOJICA OTPALA

TEŠKA ODLUKA: Grbić objavio konačan spisak odbojkaša za Svetsko prvenstvo

Ostali sportovi -

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije učestvovaće na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj od 9. do 30. septembra, a selektor Orlova Nikola Grbić objavio je spisak za planetarni šampionat.

Nikola Grbić rekao je u Kovilovu gde se reprezentacija sprema za polazak na Svetsko prvenstvo da mu nikada nije bilo teže da odluči o spisku igrača za ove četiri godine koliko je selektor.

Na spisku su:

Jovović, Kostić (tehničari), Atanasijević, Luburić (korektori), Podraščanin, Lisinac, Krsmanović, Okolić (blokeri), Rosić, Majstorović (libera), Petrić, Ivović, Kovačević, Katić (primači).

U poslednjem momentu sa spiska su otpali Dušan Petković i Maksim Buculjević, ali je Grbić naglasio da će za njih biti dovoljno prilika u budućnosti.

"Naš plasman može da varira od neulaska među osam najboljih do osvojene medalje", rekao je novinarima Grbić.

"Zavisiće od dana, pojedinaca, sportske sreće. Najvažnije je da prikažemo svoju najbolju igru, bolju od one u Ligi nacija, a nagoveštaja za to svakako ima", poručio je selektor.

Srbija će na Svetskom prvenstvu u Grupi C igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Australije, Kameruna i Tunisa. Orlovi će igrati u Bariju.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track