Najnovije vesti

ĆERKA MARIJANA BENEŠA SE POTRESNIM REČIMA OPROSTILA OD OCA: 40. put oriće se himna Hej Sloveni, poslednji put u tvoju čast! Otići ćeš onako kako si i živeo - kao Jugosloven!
Foto: Zorana Jevtić

tuga

ĆERKA MARIJANA BENEŠA SE POTRESNIM REČIMA OPROSTILA OD OCA: 40. put oriće se himna Hej Sloveni, poslednji put u tvoju čast! Otići ćeš onako kako si i živeo - kao Jugosloven!

Ostali sportovi

Legendarni bokser Marijan Beneš preminuo je u 67. godini posle duge i teške bolesti, a njegova ćerka Žanet Beneš Ćulum se potresnim pismom oprostila od oca.

Evropski amaterski i profesionalni šampion Evrope, osvajač brojnih priznanja, najbolji sportista bivše Jugoslavije 1974. godine, izgubio je poslednju rundu, onu životnu, nakon duge i teške borbe.

 

Bio je ponos Jugoslavije, a boks je bio njegov život. U karijeri je imao 299 mečeva, 272 završio je pobedom, izgubio 16, a 11 je završeno bez odluke.

marijan beneš preminuo u 67. godini
marijan beneš preminuo u 67. godinifoto: Zorana Jevtić

 

Njegova ćerka Žanet Beneš Ćulum se potresnim pismom oprostila od oca čije vam reči prenosimo u celosti.

 

"Sunce naše, tajo naš jedini!!! Za tvog života orila se himna „Hej Sloveni“ 39 puta u tvoju čast! Srce ti je uvek bilo prepuno ljubavi, preponosno na svoju zemlju i svoje sunarodnike! Nama je srce prepuklo 4. septembra, kada je tvoje prestalo da kuca.


Na tvom mukotrpnom putu, držali smo te čvrsto za ruku, grlili te i nismo želeli da te pustimo ... Iskliznuo si nam i otišao na put bez povratka ...


Govorio si nam da ne smemo da plačemo, da te ne pratimo u tuzi, vec uz tvoje omiljene pesme i sa osmehom ...


Smejaćemo se uvek kada se setimo tvojih nestašluka, tvog dečijeg osmeha, tvog zagrljaja, tvoje radosti kada „mažes“ čokoladu i tvojih priča. Prizivaćemo večeri uz kamin sa nekom časom vina uz pucketanje vatre. Sećaćemo se tvog usporenog koraka u tvojim „Benesovkama“ i tvog nosica sa večito istim cvikerima koje smo uvek mi morale da brišemo jer su uvek bile zamazane. Osetićemo uvek tvoj miris i tvoje raspoloženje za šalu ... Sećaćemo se svakog dana svega, zauvek!!!


Na dan kada te budemo pratili na večiti počinak, 40. put oriće se himna „Hej Sloveni“ poslednji put u tvoju čast i otići ćes onako kako si i živeo, kao Jugosloven!


Stajaćemo sa ponosom i izgovarati tvoje ime!!!


Ali ne poslednji put!


Bićes šampion i tamo gde ideš! Zvezdo naša, čuvaj nas ...

 

P.s. Tajo volim te vise nego mamu, ali nemoj da joj kažeš!", stoji u potresnom pismu.

foto: Pritnscreen

kurir.rs / kurir sport 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...