SRPKINJAMA PRIPAO MARATON: Odbojkašice bolje od Bugarske u Banjaluci
Foto: OSS

posle dosta muke

SRPKINJAMA PRIPAO MARATON: Odbojkašice bolje od Bugarske u Banjaluci

Ostali sportovi -

Odbojkašice Srbije su ovog četvrtka odigrale prvi prijateljski meč protiv Bugarske u Banjaluci u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo (od 29. septembra do 20. oktobra) i slavile su sa 3:2 (25:22, 25:17, 23:25, 23:25, 16:14).

Utakmica u Republici Srpskoj trajala je 108 minuta, a kako su naše devojke ušle u duel, činilo se da neće biti mnogo drame. Dobile su prvi set, rutinski slavile i u drugom, pa je izgledalo da će evropske šampionke veoma brzo završiti posao.

Međutim, nisu se tek tako ni Bugarke predavale, pa su uspele da uzvrate. Ipak, do kompletnog preokreta nisu mogle, pošto su izabranice selektora Zorana Terzića dobile odlučujući set posle dramatične završnice i tako su stekle preko potrebno samopouzdanje pred odlazak u Japan na Svetsko prvenstvo.

Najefikasnije u redovima naše selekcije na ovom prvom kontrolnom meču bile su Bojana Milenković sa 15 i Ana Bjelica sa 10 poena. Na suprotnoj strani bolje od ostalih bile su Dimitrova i Čauševa sa po 15 poena.

Naredni meč istih protivnica na programu je u petak (17 sati) u dvorani "Borik", i to će, za razliku od prvog, biti meč otvorenog karaktera.

Kurir sport

Foto: OSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track