PODVIG SAVIĆEVIH BEBA: Podmlađena Srbija remizirala sa Hrvatskom na Svetskom kupu!
Foto: Printskrin

Vatepolisti odigrali nerešeno

PODVIG SAVIĆEVIH BEBA: Podmlađena Srbija remizirala sa Hrvatskom na Svetskom kupu!

Ostali sportovi -

Podmlađena selekcija Srbije remijem sa Hrvatskom (10:10) završila je grupnu fazu takmičenja na Svetskom kupu u Berlinu i sada su pred izabranicima selektora Dejana Savića odlučujuće utakmice, počev od četvrtfinala koje je na programu u petak.

Srbija je prva u grupi jer su ovom slučaju ne računa rezultat postignut protiv najslabije ekipe. Računa se samo duel sa trećim, to su Amerikanci a tu je naša selekcija bolja od Hrvatske za jedan gol.

U četvrtfinalu Srbija u 20.30 po zvaničnom rasporedu igra sa Japanom ali je moguće da dodje do promene termina zbog Nemaca.

Imajući u vidu da za Srbiju igra samo pet igrača (protiv Hrvatske četiri jer je Sava Ranđelović odmarao zbog eksperimentalnih pravila) iz takozvanog prvog tima, rezultat u duelu sa gotovo kompletnim Hrvatima je prvorazredno iznenađenje, ali i odličan pokazatelj da i ova generacija naših vaterpolista ima mesto u samom svetskom vrhu.

Pomenuta eksperimentalna pravila znače da selektor može da prijavi 11 umesto 13 igrača, da iz faula može direktno da se šutira na gol, da su dozvoljene leteće izmene, kao i da golman sme da pređe na protivničku polovinu terena.

Od početnih 3:0 za Hrvate, do konačnih 10:10 viđena je velika borba, poneka čudna sudijska odluka, uključujući dva peterca za Hrvate i faul u napadu Srbije osam sekundi pre kraja kada smo imali igrača više.

Ni crveni karton Nikoli Jakšiću u tom poslednjem napadu nije pomogao Hrvatima da zabeleže pobedu, ali im je i nerešen rezultat doneo prvo mesto u grupi.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Đorđe Lazić sa četiri pogotka, a na golu je briljirao Lazar Dobožanov sa 12 odbrana.

- Odigrali smo dobro, posebno kada se zna da smo brzo gubili 3:0. Uspeli smo posle tajm auta da se vratimo u igru i pokažemo kvalitet. Nismo padali i to je najvažnije - rekao je četvorostruki strelac Ognjen Stojanović.

Gavril Subotić je dodao:

- Možemo sa Hrvatskom da igramo i mislim da možemo da slavimo ako se nadjemo u finalu.

SRBIJA - HRVATSKA 10:10 (2:4, 3:2, 3:3, 2:1)

Berlin: Bazen: Evropa sport park. Gledalaca: oko 300. Sudije: Margeta (Slovenija), Bender (Nemačka). Plivanje za loptu: 1 (Srbija) - 3 (Hrvatska). Igrač više: 8/12 (Srbija); 4/10 (Hrvatska). Dva igrača više: 1/1 (Hrvatska). Peterci: 1/2 (Hrvatska).

SRBIJA: Mandić 1, V. Rašović 1, Subotić, Lazić 2, Vico, Drašović, Jakšić 1, Asanović, Stojanović 4, S. Rašović 1, Dobožanov.

Selektor: Dejan Savić.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 1, Lončar, Bašić 1, Vukićević 3, Bušlje, Miloš 2, Vrlić 1, Šetka 1, Garsija 1.

Selektor: Ivica Tucak.

Kurir sport

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track