HTELI DA LINČUJU SRBINA I NJEGOVU TRUDNU ŽENU: Napad na automobilistu Dušana Borkovića u Monci
Foto: NIS PETROL RACING TEAM

Nemile scene

HTELI DA LINČUJU SRBINA I NJEGOVU TRUDNU ŽENU: Napad na automobilistu Dušana Borkovića u Monci

Ostali sportovi -

Španski navijači i vozač Mikele Askona hteli da se fizički obračunaju sa srpskim pilitom i njegovom suprugom Andrijanom

Srpski automobilista Dušan Borković kažnjen je brisanjem svih bodova na trci u Monci u TCR šampionatu zbog incidenta sa Benžaminom Lesenom. Uzrok ovakvoj drakonskoj kazni je konflikt koji je imao Borković sa Mikeleom Askonom i njegovim navijačima u nedelju, posle trke.

Borković je opisao kako mu je trku uništio Lesen koji je vozio samo u Monci i nije prijavljen u šampionatu. Posle ne baš prijatnog razgovora sa Lesenom, Borković je naseo na provokacije Askone i došao u sukob sa njegovim timom:

foto: Foto: Marina Lopičić

- Iz boksa Askone koji je preko puta Lesenovog slušali su našu raspravu. Skupilo se oko 30 Askoninih navijača. Izašao sam onako nervozan i pružio mu ruku. Čestitao sam mu, a Askona me je pitao zašto sam ga udario. Toga se i ne sećam jer mi je pukla guma na trci, a išao sam preko 200 na sat... Branik je bio polomljen, išao sam levo-desno i moguće je da sam ga zakačio - rekao je Borković i dodao:

- Rekao sam mu da ne znam o čemu priča i pitao ga kakav problem ima. Pošto znam svoj temperament rekao sam "fak of" i okrenuo se. Bio sam sa suprugom Andrijanom i još jednom devojkom Ivanom, a ta njegova banda, koliko god ih je bilo, najmanje 20 počeli su da nas vređaju. Jedan njegov navijač me je gurnuo, pa sam ga ja udario. Drugi su počeli da vuku Andrijanu koja je trudna. Na kraju su postavili samo kraj snimka na internet, ne i početak, šta je izazvalo to da ga udarim - zaključio je Borković.

Prljave igre organizatora

Kažnjen da ne bude prvak

Na kraju Dušan Borković je dao izjavu u policiji, ali su ga organizatori TCR šampionata žestoko kaznili. - Bio sam u policiji dva ili tri sata i oni su mi rekli da sam izazvan i da sam se samo branio. Međutim, stjuardi su samo mene kaznili. Izgubio sam bodove u obe trke i sada je jasno da su me kaznili da ne bih bio prvak. Da me na ovakav način isključe iz šampionata... Kod policije je sve u redu, ali nije u redu kod organizacije. Jednostavno su hteli da me sklone. Titula je izgubljena, ali vidimo se na sledećoj trci - rekao je Borković.

Kurir sport/A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track