DUŠAN BORKOVIĆ OTKRIVA:  Ne daju da budem šampion samo zato što sam Srbin!
Foto: Kurir Sport/Predrag Gajić

BRUTALNO

DUŠAN BORKOVIĆ OTKRIVA: Ne daju da budem šampion samo zato što sam Srbin!

Ostali sportovi -

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković žestoko je kažnjen nakon incidenta na trci TCR Evropa serije u Monci, a po njegovom mišljenju, samo zato da on kao Srbin ne bi postao šampion!

Nakon što je Duca u opštem metežu udario jednog od navijača glavnog rivala Španca Azkone, oduzeti su mu svi osvojeni bodovi na trkama u Italiji i to mimo pravilnika pošto takva stavka jednostavno ne postoji.

Borković je objasnio da video, koji se pojavio na društvenim mrežama, pokazuje samo kraj incidenta u kome on ispada loš, ali ne i kako je do njega došlo. - Ne želim da lažem, udario sam tog navijača, ali tek nakon što je on mene gurnuo, a potom sam osetio da me je neko rancem udario otpozadi. Počela je gužva, video sam da neko vuče moju trudnu suprugu za haljinu. Prethodno su me ti navijači psovali, vikali su: "Pi**ka ti materina!" i "Pede*u!" - kaže Borković i dodaje:

- Poludeo sam kada sam čuo kako Andrijana vrišti, a oni su već imali spremne telefone da sve snime. Sada mi je jasno da je sveto bila nameštaljka, što je kasnije i policija utvrdila jer su nakon ispitivanja napisali da se radi o samoodbrani. Sada sam 100 posto siguran da je sve urađeno da Srbin ne bi postao šampion TCR. Neverovatno je i da su nam nakon uložene žalbe saopštili da smo zakasnili dva minuta. To što sam uradio, uradio bi svaki muškarac kada neko pokuša da napadne njega, njegovu porodicu, Srbiju...

Interesantno je su se u TCR šampionatu dešavali mnogo veći incidenti za koje su učesnici dobijali manje kazne. Tako je jedan vozač za demoliranje kancelarije službenog lica na trci platio samo 1.000 evra.

Ja ću pošteno, a oni neka se zamisle Do kraja šampionata ostale su još dve trke u Barseloni. Borković, koji je bio lider, ima samo teoretske šanse za titulu. - Oni igraju prljavo, ja neću, niti sam ikada tako radio. Uvek sam bio pošten i nastaviću tako. Hoću da ga pobedim u Barseloni, na pošten način i tako im pokažem svima - rekao je Borković.

TCR Evropa 1. Mikel Azkona (Španija) 164 2. Žan-Karl Verne (Francuska) 145 3. Dušan Borković (Srbija) 134 4. Atila Taši (Mađarska) 123 5. Daniel Nađ (Mađarska) 114

kurir.rs / P. Gajić

foto: P.G.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track