MOĆNA SRBIJA UTIŠALA 15.000 ITALIJANA: Orlovi demolirali Azure! Naši odbojkaši na set od polufinala Svetskog prvenstva (VIDEO)
Foto: FIVB

IZABRANICI NIKOLE GRBIĆA RAZBIJAJU

MOĆNA SRBIJA UTIŠALA 15.000 ITALIJANA: Orlovi demolirali Azure! Naši odbojkaši na set od polufinala Svetskog prvenstva (VIDEO)

Ostali sportovi -

Srpska odbojkaška reprezentacija deklasirala je domaću Italiju 3:0 (25:15, 25:20, 25:17) u prvom meču Grupe J treće faze takmičenja na Svetskom prvenstvu!

Izabranike Nikole Grbića sada samo teorija deli od plasmana u polufinale, odnosno osvajanjem jednog seta u sutrašnjem duelu sa Poljskom, overili bi ulazak među četiri najbolje selekcije planete.

"Orlovi" su večeras u Torinu delovali moćno! "Azurima" nisu dali ni promil šanse. Srpski odbojkaši su utišali 15.000 vatrenih italijanskih navijača.

Brilijantno, veličanstveno, savršeno! Tim rečima se može opisati igra reprezentacije Srbije. I odbrana i napad su funkcionisali perfektno. Sada je medalja baš blizu...

Ekipa Nikole Grbića do trijumfa je došla posle 81 minuta igre.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Aleksandar Atanasijević sa 19 poena, dok su po 10 upisali Uroš Kovačević, Srećko Lisinac i Marko Ivović.

U selekciji Italije istakao se Danijele Macone sa 11 poena.

"Orlovi" će u četvrtak (20.30) protiv Poljske pokušati da overe plasman u polufinale, a poslednji meč Grupe J igraće se u petak (21.15), kada se sastaju Italija i Poljske. Dve selekcije idu dalje.

U prvom meču Grupe I Brazil je od 0:2 stigao do 3:2 protiv Rusije i napravio ogroman korak ka polufinalu.

1 / 7 Foto: FIVB

TOK MEČA:

Prvi set

Apsolutno sve je funkcionisalo u igri "orlova", svi naši igrači su bili raspoloženi, a prednjačio je Aleksandar Atanasijević, koji je bombama u napadu bacao na muke Italijane za ogromnih 19:12.

Srbija je bila sve bliža vođstvu u setovima. Pucali su "orlovi" iz svih oružja, pa Italijani nisu znali odakle preti veća opasnost, pa nisu imali nikakvu šansu da nas zaustave. Odlično su servirali naši momci i upravo je u tom segmentu osvojen ključni poen za ogromnih 25:15 i vođstvo u setovima.

Drugi set

Drugi deo igre je počeo baš kao i prvi set, pošto se igralo poen za poen. Pokazali su odbojkaši Srbije da neće dozvoliti Italijanima da preuzmu inicijativu, pa je na startu viđen egal - 4:4. Imali su "orlovi" i dva poena prednosti (6:4), ali su protivnici uspeli da uzvrate, te su na prvom tehničkom tajm-autu imali minimalan zaostatak, pa su naši momci vodlili sa 8:7.

Ipak, bili su odbojkaši Srbije ti koji su se za sve pitali na parketu, pa su posle povratka sa pauze nanizali dva poena i za tili čas su stekli plus tri. Selektor Italije je bačen u očaj, pa je brzo morao da reaguje tajm-autom. I nije tu bio kraj odličnoj igri, pošto je Uroš Kovačević probijao protivnički blok i tim Nikole Grbića je došao do ogromnih 11:7.

Probali su Italijani da na bilo koji način ugroze vođstvo Srbije, no u tome nikako nisu uspevali, pa se nervoza uvukla u njihove redove. Koliko je sve polazilo od ruke našim odbojkašima, svedoči to što su došli i do pet poena prednosti (14:9).

Italijani pokušavaju da se primaknu, ali Uroš Kovačević i Ivović to nedozvoljavaju. Idemo na 22:18. Igralo se poen po poen, a posle smeča Atanasijevića, došli smo do set lopte. Set je završen blokom 25:20 za Srbiju.

Treći set

Treći set se do tehničkog tajm-auta igrao poen po poen. Ipak na prvu pauzu otišli smo sa prednošću 8:6, posle bloka i jako dugog poena, u kojem su oba tima letela po terenu.

Jedna dobra kontra i blok doneli su nam tri poena prednosti 12:9 na polovini trećeg seta.

As Podraščanina za 17:12!

21:14 - Atanasijević!

KRAJ - 25:17!

NAJAVA:

To je prvi meč Grupe J, u kojoj se takmiči i Poljska. Najbolje dve selekcije plasiraće se u polufinale.

U četvrtak Srbija igra sa Poljskom (20.30), a dan kasnije sastaju se Italija i Poljska (21.15).

Svi mečevi treće faze igraju se u Torinu.

"Orlovi" su u dosadašnjem delu takmičenja zabeležili šest pobeda i dva poraza, do kojih onaj drugi, od Poljaka, nije imao nikakav značaj za izabranike selektora Nikole Grbića.

"Italija celo prvenstvo igra veoma dobro. Ne kažem da će biti lako, ali znamo zašto smo ovde, borili smo se i sada ne stajemo, guramo samo napred. Tempirali smo formu iz utakmice u utakmicu, što je veoma dobro. Nadam se da će ishod da bude u našu korist", rekao je srpski odbojkaš Aleksandar Okolić.

Marko Ivović je rekao da je Srbija na pola puta i da sledi teška borba.

"Ovo do sada je bio samo deo. Pred nama su, nadamo se, četiri utakmice, i to je cilj svega ovoga. Iskreno se nadam da smo sazreli za ono što je ispred nas. Imamo kvalitet, pokazali smo ga. Neće biti lako, što je sigurno", rekao je Ivović.

U prvom meču Grupe I Brazil je od 0:2 stigao do 3:2 protiv Rusije i napravio ogroman korak ka polufinalu.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FIVB)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track