SPEKTAKL U SUTOMORU: Više od 400 rekreativaca uveličalo Let fest 2018!
Foto: sport za sve

asocijacija sport za sve srbije

SPEKTAKL U SUTOMORU: Više od 400 rekreativaca uveličalo Let fest 2018!

Ostali sportovi -

Asocijacija Sport za sve Srbije u saradnji sa Crnogorskim savezom Sport za sve, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, kao i Ministarstva sporta Crne Gore, uspešno su realizovali 28. Otvoreni Letnji festival Sporta za sve u Sutomoru.

Učešće je uzelo preko 400 rekreativaca iz sedam zemalja (Poljska, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Makedonija, Srbija i Crna Gora), koje je na ceremoniji Svečanog otvaranja Let festa pozdravio i Jezdimir Marsenić, generalni sekretar Asocijacije Sport za sve Srbije i na taj način otvorio 28. Otvoreni Letnji festival Sporta za sve - Sutomore 2018.

foto: sport za sve

U izuzetno sadržajnom programu Let festa učesnici su pronalazili način kako da se uključe u što više različitih programa kako bi osvojili diplomu Majstor rekreacije.

Takmičarski program se odvijao u 14 različitih disciplina (mali fudbal, nogo tenis, basket, odbojka, odbojka na pesku, stoni tenis, streljaštvo, šah, pikado, nadvlačenje konopca, triatlon na vodi, badninton, narodni višeboj, steličarstvo) koje su svrstane po starosnim kategorijama do 40 i preko 40 godina, a pobednici su osvojili pehare i medalje koje im je uručio predsednik Asocijacije sport za sve Srbije Velizar Đerić.

foto: Foto: Sport za sve

Promovisan je i dodatni sportsko-rekreatvni sadržaj prožet sa Jutarnjim vežbanjem, Akvabicom, Aerobicom. Održano je i 3. Otvoreno prvenstvo u GATE BALL-u, nadmetanje u igri BAGGO, Hodajući fudbal, Tradicionalno streličarstvo i Stojeće veslanje - SUP četverac, a jednim delom se podigla svest o prikupljanju i reciklaži limenki za piće kroz program "Svaka limenka se računa".

foto: Foto: Sport za sve

Sportsko-rekreativno savetovalište je tradicionalno zainteresovalo učesnike svojim testovima provere fitnes statusa, Euro fit test, UKK i BMI gde su mogli da se stručno informišu o svom poboljšanju fizičke kondicije i zdravijem načinu življenja.

foto: Sport za sve

Održana je i Stručna tribina na aktuelnu temu "Perspektive sportsko-rekreativnih takmičenja zaposlenih" kojoj je prisustvovao veliki broj sportskih stručnjaka i stručnjaka u sportu.

Lazar Delić

FOTO: Sport za sve

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track