ORLOVI BEZ MEDALJE: Odbojkaši Srbije poraženi od Amerike u borbi za svetsku bronzu (VIDEO)
Foto: FVB

nije bilo snage

ORLOVI BEZ MEDALJE: Odbojkaši Srbije poraženi od Amerike u borbi za svetsku bronzu (VIDEO)

Ostali sportovi -

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu, pošto je u borbi za bronzu poražena od Sjedinjenih Američkih Država 1:3 (25:23, 17:25, 30:32, 19:25).

1 / 11 Foto: FVB

“Orlovi” su u meču za treće mesto izgubili od Amerikanaca - 25:23, 17:25, 30:32, 19:25. Presudio je drugi set u kojem su srpski igrači propustili nekoliko prilika, a njihovi protivnici petu set loptu materijalizovali.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Dražen Luburić sa 12 poena, dok je Amerikance sa 29 predvodio Metju Anderson.

Amerika je u seriji od četiri vezana trijumfa protiv naše reprezentacije.

U finalu će snage odmeriti Poljska i Brazil.

Prvi set

Počelo je igrom poen po porn. Srbija je sve vreme imala prednost, ali ne veđu od jednog poena. U poslednjem poenu pred prvi tehnički tajm-aut Srbija je servisom Lisinca stigla do 8:6.

Nastavljena je igra poen po poen, a posle bloka Amerikanaca nad Atanasijevićem stiglo se do izjednačenja. Zatim je Atanasijević napao i prošao za novo vođstvo Srbije. Posle dugog poena i dobre igre u polju Atanasijević je povećao razliku, tako da smo na drugom tehničkom tajm-autu vodili 16:14.

Amerikanci su napravili grešku u polju, pa je Srbija prvi put stigla do tri poena prednosti 17:14. Amerikanci su u jednom momentu uspeli da stignu do izjednačenja 19:19 i završnicu seta uvedu u dramu.

Stekli smo ipak dva poena prednopsti 21:19 i set rutinski privedemo kraju - 25:23.

Drugi set

Amerikanci su 4 od pet poena Srbije izgubili servis greškama, ali su na prvi tehnički tajm-aut otišli sa plus tri 8:5. Amerikanci su korak po korak uvećavali prednost sredinom seta bilo je 13:7. Na drugi tehnički tajm-aut Amerikanci su otišli sa prednošću 16:9.

Srpski tim je imao mnogo grešaka tako da nije bilo nikakve šanse da se vratimo u set. Amerikabnci su slavili 25:17.

Treći set

Počeli smo bolje, poveli 4:2, ali su Amerikanci serijom 3:0 preokrenuli rezultat. Zatim su mnogo boljom igrom uspeli da steknu tri porns prednosti i na prvi tehnički tajm-aut odu sa prednošću 8:5.

Srbija se posle nešto bolje igre uspela da smanji na 10:9. Od tada nam je mnogo problema pravio servis Andersona. Ipak kada smo ga "skinuli" sa linije Luburićevi servis su nam doneli izjednačenje 15:15. Petrić nam je zatim doneo preokret 16:15. Srbija je u seriji 5:0.

Igra se poen po poen, a oba tima su u mni serijama od po dva poena. Prava je drama viđena u završnici seta. Petrić je jednu tešku loptu pretvorio u poen za 23:23. Blokom Petrića došli smo do set lopte. Nismo uspeli u prvom pokušaju, jer je Anderson bio uspešniji na mreži. Petrić nam je doneo i drugu set loptu, ali nismo usšeli u kontri jer je kapiten našeg tima izblokiran.

Amerikanci su na servis Holta, asom došli do set lopte, ali je ne koriste. Zaista je drama na terenu u Torinu. Amerikanci su iskoristili petu set loptu i slavili 32:30.

Četvrti set

Amerikanci su konstanto u prednosti. Na prvom tehniičkom tajm-autu vode 8:7. Stigli smo na 11:11, ali Amerikanci zatim stiču dva poena prednosti. Anderson nam pravi mnogo problema, te Amerikanci vode 16:12 na drugom tehničkom tajm-autu.

Nikako nismo uspevali da se vratimo u meč, pa su Amerikanci ubedljivim osvajanjem četvrtog seta osvojili treću medalju na šampionatima planete.

Tok meča

"Orlovi" su u polufinalu poraženi od fenomenalnog Brazila sa 3:0 (22:25, 21:25, 22:25), dok su Amerikanci u uzbudljivom meču i posle preokreta poraženi od Poljske sa 3:2.

To znači da će srpski i američki odbojkaši odmeriti snage i na kraju šampionata, pošto su već jednom igrali međusobno, na otvaranju u prvom kolu. Tada je meč odlučen u petom setu, koji je dobio tim SAD (25:15, 14:25, 25:21, 20:25, 10:15).

Dakle, eto lepe prilike za naše momke da se revanširaju i da za taj revanš budu nagrađeni trećim mestom na svetu.

"Nama ostaje da izađemo na teren sa željom da osvojimo medalju jer bi to bila kruna jednog jako dobrog Svetskog prvenstva koje smo do sada odigrali", rekao je selektor Nikola Grbić o predstojećem duelu.

Meč Srbija - SAD igra se u 17.00.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track