OGLASIO SE I DIREKTOR MERCEDESA POSLE SKANDALA U SOČIJU! Volf: Trebalo je Botas da pobedi, mi smo to promenili
Foto: AP

OTVORENO

OGLASIO SE I DIREKTOR MERCEDESA POSLE SKANDALA U SOČIJU! Volf: Trebalo je Botas da pobedi, mi smo to promenili

Ostali sportovi -

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da bi svi u ekipi trebalo da budu presrećni zbog osvajanja prva dva mesta u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije, ali da je prema prikazanom trebalo da pobedi Valteri Botas, kome je naredjeno da propusti Luisa Hamiltona, pošto se Britanac bori za šampionsku titulu.

"Svi smo trkači u duši i sve što volimo da vidimo na stazi je trkanje, da pobedi najbrži. Mi smo i gomila racionalnih momaka, jutros smo razgovarali o mnogim stvarima, ali sve je bilo drugačije u trci. To se danas dogodilo. Trebalo bi da budemo presrećni zbog prva dva mesta i u suštini jesmo, ali na štetu Valterija. To je trebalo da bude njegova pobeda, a mi smo to promenili", rekao je Volf.

Hamilton je danas pobedio u Rusiji i na 50 bodova uvećao prednost u odnosu na prvog konkurenta za titulu Sebastijana Fetela iz Ferarija.

Botasu je na polovini trke iz boksa naredjeno da propusti Hamiltona, ali nakon što je Britanac obišao Fetela za drugo mesto.

"To nije lako za vozače, nije lako ni za tim. Ali, to je surova realnost, jer u jednom takvom danu možete da uvećate prednost za nekoliko bodova u šampionatu, koji je ponekad težak. Ponekad to morate da uradite, a mi smo to danas učinili", naveo je Volf.

Kurir sport/Beta

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track