SELEKTOR ZADOVOLJAN REZULTATIMA! Terzić: Sada je sve lakše!
Foto: OSS

sjajno

SELEKTOR ZADOVOLJAN REZULTATIMA! Terzić: Sada je sve lakše!

Ostali sportovi -

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da je reprezentaciji mnogo lakše posle današnje ubedljive pobede nad Brazilom i pohvalio je svoju ekipu.

"Puno nam znači, sada je mnogo lakši put da se kvalifikujemo u prvih šest ekipa, a i za samopouzdanje, može mnogo lakše da se igra nastavak. Igramo sve bolje, to je važno, devojke su zdrave, spremne, orne i motivisane. Za sada sve izgleda kako treba, nadam se da ćemo u sledećim utakmicama igrati i bolje", rekao je Terzić posle utakmice u Japanu.

Ženska reprezentacija Srbije je bila bolja od Brazila sa 3:0 i tako ostvarila i treću maksimalnu pobedu na Svetskom prvenstvu.

"Možemo da budemo zadovoljni kada ovakvog protivnika dobijemo u tri seta i to, mogu da kažem, relativno lako. Bar rezultat tako pokazuje, ali na utakmici nije bilo tako. Bilo je mnogo tenzije i nervoze. Servis nismo odradili kako treba. Veliki broj grešaka nije strašan, već to što greške nisu bile uslovljene rizikom, nego nervozom. Sve smo nadomestili izvanrednim napadom i prijemom servisa", kazao je Terzić.

Kapiten ekipe Maja Ognjenović je rekla da je ovo bila najvažnija utakmica u grupi.

"Naša igra je bila na visokom nivou već na početku takmičenja i to nas raduje. Sve je funkcionisalo kako treba, one nisu imale odgovor. Treba da budemo zadovoljne sa onim što smo pokazale i sada možemo spokojnije da privedemo ovu grupu kraju", rekla je Maja Ognjenović.

Najefikasnija u pobedi Tijana Bošković čestitala je svojim saigračicama i stručnom štabu.

"Znali smo da je Brazil najjači protivnik u grupi, ali je za nas svaka utakmica podjednako važna i trudimo se da svaku igramo maksimalno. Okrećemo se novim izazovima, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu", rekla je Tijana Bošković.

Brankica Mihajlović je kazala da očekuje prvo mesto sa svih šest pobeda u prvoj fazi šampionata.

"Sjajna partija. Protiv Brazila odavno nismo igrale ovako dobro. Treba s druge strane da budemo pažljive ako se opet sretnemo. Ovo je bila prava utakmica, uživanje. Slede nam dve lakše utakmice i trebalo bi da završimo kao prve u ovoj grupi", kazala je ona.

Milena Rašić je navela da će ekipi prijati dan odmora.

"Odlična je stvar što smo igrale na ovako visokom nivou protiv ekipe kao što je Brazil. Jeste da one nisu baš u formi, ali raduje me naš nivo igre, od početka do kraja na istom nivou. Nakon tri pobede sa po 3:0, mnogo će nam prijati slobodan dan", rekla je Rašićeva.

Sledi dan pauze, a srpske odbojkašice će sledeću utakmicu igrati u sredu od 9.10 protiv Kazahstana.

Kurir sport/Beta

Foto: OSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track