AKCIJA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE: Štefanek darovao mališane u Kruševcu! (FOTO)
Foto: Sportski Savez Srbije

MALI SAJAM SPORTA

AKCIJA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE: Štefanek darovao mališane u Kruševcu! (FOTO)

Ostali sportovi -

U organizaciji Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Kruševca i Ministarstva omladine i sporta, a uz podršku grada Kruševca, u carskom gradu je održan Mali sajam sporta.

Na samom otvaranju prisutnima su se obratili gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

foto: Sportski Savez Srbije

“Bavljenje sportom treba da postane deo svakodnevnih aktivnosti, a Sajam sporta je odlična prilika da se osnovci i srednjoškolci upoznaju sa svim mogućnostima bavljenja sporta u našem gradu, da se druže sa sportistima, prisustvuju prezentacijama klubova i udruženja i ono najvažnije odaberu sport kojim će se baviti”, izjavila je na otvaranju gradonačelnica Palurović.

foto: Sportski Savez Srbije

“Zajednički se trudimo da svi i mlađi i stariji, oni koji počinju kao i oni što uveliko treniraju imaju bolje uslove za bavljenje sportom i uživaju u osvajanju priznanja. Budite uporni i ostvarite svoj san”, rekao je predsednik SSS Davor Štefanek, koji je tom prilikom uručio simboličan poklon gradonačelnici, komplet lopti, a one će biti dodeljene u 18 škola ovog grada.

foto: Sportski Savez Srbije

Sam početak Sajma obeležile su trke predškolaca za devojčice i za dečake. Na atletskoj stazi, terenu sa prirodnom i veštačkom travom Mičetovog stadiona posetioci Sajma su mogli da se upoznaju sa uspesima klubova iz svog grada i to u 37 sportova. Mališani su se na jednom mestu mogli oprobati u kojem god sportu su želeli. Neki od njih odigrali su i partiju stonog tenisa sa Davorom Štefanekom, a mnogi su poželeli i zajedničku sliku. Kruševac je još jednom dokazao kakav sportski duh poseduje.

foto: Sportski Savez Srbije

Ova manifestacija još jedna je u nizu, već u sredu 3. oktobra sportski karavan se seli u Kraljevo!

kurir.rs / G.A.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track