HABIB KAO KLINAC TUKAO I MEDVEDA! Neverovatna životna priča šampiona UFC (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

LUDO

HABIB KAO KLINAC TUKAO I MEDVEDA! Neverovatna životna priča šampiona UFC (VIDEO)

Ostali sportovi -

Cela planeta i dalje priča o pobedi ruskog borca Habiba Nurmagomedova (30) nad Konorom Mekregorom (30) u lakoj kategoriji UFC. Neverovatna poluga i davljenje od strane srčanog momka iz Dagestana bili su dovoljni da Irac preda borbu.

Očigledno je ono što je Nurmagomedov naučio u detinjstvu boreći se sa medvedima bilo od presudnog značaja za trijumf u borbi koju je gledao ceo svet.

foto: AP

Nurmagomedov je neporažen u svetu UFC u 26 borbi, u kojem je debitovao 2012. godine i zovu ga gospodarom oktagona. Živi u Americi i trenira u kik boks akademiji u San Hozeu. Specijalnost mu je rvanje, a poseduje neverovatnu fizičku snagu, pogotovo kada su u pitanju udarci. Svestrani je borac, višestruki svetski prvak u ruskoj borilačkoj veštini sambo, a u džudu je nosilac crnog pojasa.

Još od malih nogu Habib je bio podvrgnut žestokom režimu treninga. Njegov otac Abdulmanap, inače bivši rvač, drilovao je svog sina od ranog detinjstva. Na Jutjubu postoji video iz iz 1997. godine koji pokazuje kako se Habib koji je tada imao devet godina rva sa mladunčetom medveda. Nurmagomedov u tom trenutku nema više od 30-ak kilograma, dok istovremeno medved ima barem 40-ak, ako ne i više. Ljubav prema ovim životinjama Habibu je ostala u srcu, pa danas mladog medveda u svom dvorištu.

"Orao iz Dagestana" je veoma inteligentan i obrazovan mladi čovek. Završio je državni fakultet, odnosno ekonomiju na univerzitetu Ministarstva finansija u Mahačkali. U braku je od 2013. godine, živi po kanonima islama, ima dvoje dece ćerku i sina. Po poreklu je Avar i to rado ističe, a svuda promoviše nošnju iz svog rodnog kraja. Govori pet jezika, ruski, dagestanski, engleski, turksi i arapski. Obožava fudbal, veliki je navijač Anžija iz Mahačkale i Reala iz Madrida.

Sklon skandalima

Terao prosjaka da radi sklekove

Habib Nurmagomedov sklon je skandalima, pa se tako nedavno na internetu pojavio snimak kako tera jednog beskućnika da radi sklekove za novac. Ovaj video nije prošao nezapaženo, a Habibov postupak osudile su mnoge humanitarne organizacije. Sve to je nanelo štetu njegovom imidžu sportiste profesionalca bez mrlje u karijeri.

kurir.rs / A. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track