TO JE TA EKIPA: Veliki uspeh mladih džudista na takmičenju u Mostaru (FOTO)
Foto: privatna arhiva

15 medalja za srpske šampione

TO JE TA EKIPA: Veliki uspeh mladih džudista na takmičenju u Mostaru (FOTO)

Ostali sportovi -

Oni su mladi, poletni, puni entuzijazma, a njihov cilj je da jednog dana brane boje Srbije na takmičenjima iz džudoa.

Naši mladi sportisti su minulog vikenda na velikom međunardnom turniru u Mostaru "Borsa open" osvojili 15 medalja! Oni su na taj način podigli ugled srpskog džudoa i našu zemlju postavili na visoko četvrto mesto!

Deca koja su budućnost naše zemlje i sporta, iako treniraju u lošijim uslovima u prepravljenoj garaži, ni jednog trenutka se ne žale, već se bore da ostvare svoje ciljeve, kao i da jednog dana uđu u srpsku reprezentaciju.

Moto njihovih trenera Maše i Stevana Stojanovaća "Ko sme taj i može, ko ne zna za strah ide napred" je i njihov moto, i zato ostavljaju srce na strunjači, prevashodno da bi najpre sebi, a potom i drugima dokazali da vrede i da mogu jače i bolje.

foto: privatna arhiva

Ta deca su minulog vikenda pokazala i dokazala da mogu i hoće jer su uz podršku roditelja i trenera otputovali sa jednim ciljem - da pobede! Što se i dogodilo.

Njihovi treneri za sadašnje i buduće šampione imaju samo reči hvale, uz komentar da je to rezultat trojstva. O turniru su rekli da su ostvarili skoro savršen rezultat jer je konkrencija bila više nego teška.

- Džudo klub Partizan VML nastupio je proteklog vikenda na najvećem turniru u ovom delu Evrope za uzrast poletaraca (2008. i 2009.), ml.pionira (2006. i 2007.), st.pionira (2004. i 2005.) i kadeta (2001.,2002. i 2003.). Turnir je brojao preko 1100 takmičara iz 31 zemlje, nastupilo je ukupno 150 klubova, a naš klub je takmičenje završio na 4. mestu u ukupnom plasmanu. Sa osvojenih 15 medalja (4 zlatne, 3 srebrne i 8 bronzanih) bili smo nadomak pehara koji su ovog puta otišli u ruke kluba iz Turske, Albanije i Crne Gore. Naš klub nastupio je sa 12 takmičara, od kojih je njih 7 imalo dupli start, tj. takmičilo se i u starijoj uzrasnoj kategoriji. Nikolina Nišavić, naš najuspešniji takmičar i trostruki šampion Srbije i vicešampion Balkana, izostala je sa ovog turnira zbog zdravstvenih problema. Uz nju ne smemo izostaviti i Tamaru Domazet, koja takođe poseduje državnu medalju, a koja takođe zbog povrede ramena nije nastupila - rekao je trener Stevan Stojanović i dodao da je ovaj uspeh rezultat dobre saradnje dece, roditelja i trenera.

Prema njegovim rečima, ovaj rezultat je samo početak i on očekuje da će se za imena mladih džudista tek čuti u bliskoj budućnosti.

foto: privatna arhiva

Nastupali su sledeći takmičari:

Nevena Pavlović 2008.- prvo mesto za poletarke i treće mesto za ml.pionirke

Anja Sadiku 2008. - drugo mesto za poletarke,

Milica Ilić 2008. - drugo mesto za poletarke,

Andrija Vidić 2009. - treće mesto za poletarce,

Jelena Nišavić 2006. - prvo mesto za ml.pionirke i treće mesto za st.pionirke,

Dunja Sadiku 2006. - prvo mesto za ml.pionirke i drugo mesto za st.pionirke,

Dunja Vukičević 2007. - treće mesto za ml.pionirke i treće mesto za st.pionirke

Kristina Nišavić 2004. - prvo mesto za st.pionirke i treće mesto za kadete,

Nikola Nikitović 2004. - treće mesto za st.pionire,

Anastasija Bogdanović 2003. - treće mesto za kadete.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track