NISU PITALI ŠTA KOŠTA! Turci Tijani Bošković nudili BOGATSTVO da igra za njih, ali ponosna Srpkinja ih je ODBILA!
Foto: FIVB

to kraljice naša

NISU PITALI ŠTA KOŠTA! Turci Tijani Bošković nudili BOGATSTVO da igra za njih, ali ponosna Srpkinja ih je ODBILA!

Ostali sportovi -

Zvanično najbolja odbojkašica sveta, reprezentativka Srbije Tijana Bošković, imala je ponudu da zaigra za nacionalni tim Turske.

Turci su Tijani 2011. godine nudili ogromno bogatstvo kako bi obukla dres njihove reprezentacije, međutim, ponosna Srpkinja nije imala dilemu - glatko ih je odbila.

Tijanin otac Ljupko u jednom razgovoru za Kurir 2014. godine je rekao da je za nega bilo nezamislivo da njegova ćerka igra u bilo kom dresu koji nije s grbom Srbije.

"Nudili su nam super uslove u Turskoj, ali ja to ne bih podneo. Ne bih podneo da igra za bilo koju drugu reprezentaciju osim srpske. Ponosan sam što je moja Tijana Srpkinja. Ma, ponosan sam nju u svakom smislu. Došla je iz male sredine i uspela da se dokaže".

Tijani su nudili ogroman novac, pasoše za nju i sestru, sjajan ugovor u Galatasaraju ali nije želela da izneveri svoju zemlju.

Tijana je rođena u Trebinju. Karijeru je počela u Hercegovcu iz Bileće. 2011. je prešla u Partizan Vizuru i osvojila je dve titule prvaka države, jedan kup i dva superkupa. Trenutno igra u turskom klubu Ezačibaši.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track