USPEH MLADIH DŽUDISTA Todorov: Istorijski rezultat juniora
Foto: Džudo savez Srbije

DONELI DVE BRONZE SA SP

USPEH MLADIH DŽUDISTA Todorov: Istorijski rezultat juniora

Ostali sportovi -

Mladi srpski džudisti još jednom su obradovali sve ljubitelje sporta u našoj zemlji.

Na Svetskom juniorskom prvenstvu okitili su se sa dve bronzane medalje, Andrea Stojadinov ( do 48 kg) i Anja Obradović ( do 63 kg), dok su na korak od odličja bili Marica Perišić ( do 57 kg) i Darko Brašnjović ( do 90 kg).

Povodom još jednog vrhunskog rezultata mladih srpskih džudista u prostorijama Džudo saveza Srbije održana je konferencija za medije.

-Čast mi je da u ime Džudo saveza Srbije pozdravim sve prisutne povodom istorijskog nastupa naše juniorske reprezentacije na Svetskom prvenstvu. Čestitam Andrei i Anji osvajanje medalja ali i svim našim predstavnicima. Imali smo šestoro takmičara, a u Srbiju doneli dve medalje. Za visok plasman na Bahamima čestitam Stručnom timu i klupskim trenerima. Svima želim sjajnu sportsku budućnost a mi u Savezu ćemo raditi na tome da im omogućimo sve neophodne uslove za to – rekao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije naglađavajući da su kvalitet i rad nagrađeni odličnim rezultatima koje srpski reprezentativci kontinuirano ostvaruju na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima.

Predsednik Džudo saveza Srbije čestitao je na maestralni uspehu srpskim odbojkašicama.

-Čestitam ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, stručnom timu i nacionalnom Odbojkaškom savezu za osvajanje prvog mesta na Svetskom prvenstvu. Verujem da će u budućnosti nastaviti da nižu uspehe jer su pokazali da mogu - istakao je Ivan Todorov na konfereciji za medije srpske juniorske džudo reprezentacije koja je sa Bahama donela u Srbiju dve svetske bronze.

Takmičarka Crvene zvezde, Andrea Stojadinov, blistala je na tatamiju i posle evropske vicešampionske titule u konkurenciji džudistkinja mlađih od 23 godine, ostvarila najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

-Ne znam da li je neko srećniji od mene! Neopisivo sam srećna i plakala sam od radosti nakon osvajanja svetske medalje. Zahvaljujem svima koji su bili uz mene, uz sve nas i drago mi je što smo imali priliku da našu zemlju predstavljamo u najlepšem svetlu. Nadam se da ćemo nastaviti tako i u budućnosti – kroz osmeh je poručila Andrea Stojadinov.

Lavovskom borbom od starta planetarne smotre, Anja Obradović zaslužila je treće mesto i u bogatu riznicu Džudo saveza Srbije dodala svetsku bronzu.

-Zahvaljujem svima za čestitke i podršku koja nam je mnogo značila. Drago mi je što sam uspela da osvojim medalju koju, iskreno, nisam očekivala. Otišla sam da pokušam da ostvarim što bolji plasman, dala svoj maksimum i sve od sebe, što je rezultiralo bronzom. Žao mi je što medalju nije osvojila i moja sestra Jovana, pa da svetskom postolju budemo zajedno ali se nadam da će biti prilike – prokomentarisala je trećeplasirana juniorka sveta Anja Obradović.

Iako nije donela odličje sa Bahama, trofejna juniorka Marica Perišić nije izneverila očekivanja borbama u kojima su nijanse bile presudne. Sa SP vratila se sa plasmanom na peto mesto.

-Najsrdačnije čestitam osvajačicama medalja i žao mi je što nisam među njima. Zadovoljna sam pokazanim, zahvaljujem svojim trenerima ali, to je sport, pobede i porazi. Nadam se da sledeći put plasman biti bolji od petog mesta i da ću se vratiti sa medaljom – poručila je Marica Perišić. Članovi stručnog tima imaju razloga da budu ponosni na svoje pulene. Nemanja Nikolić nekada i sam trofejni član reprezentacije jednako uspešno vodi podmladak DŽSS.

-Čestitam predsedniku Džudo saveza Srbije jer su ovo i njegove medalje, a ujedno, zahvaljujem svima koji su nam dali podršku. Devojkama zahvaljujem za nastavak serije vrhunskih rezultata i radost koje su priredile džudo svetu – nedvosmislen je Nemanja Nikolić.

Kako je u srpskoj „kući džudoa“ istakao Nikola Milošević, rezultat na Bahamima je rezultat ogromnog timskog rada.

-Pored takmičara, najsrdačnije čestitam Džudo savezu Srbije, klupskim i individualnim trenerima jer je ostvaren rezultat kruna zajedničkog rada. Bili smo blizu samog svetskog vrha i pred nama je ozbiljan zadatak a veliki izazov: da na narednom Svetskom prvenstvu ostvarimo još veći uspeh. Imamo razlog za optimizam i zadovoljstvo je ići ka cilju sa tako sjajnom mladom ekipom – zaključio je Nikola Milošević.

Podsetimo, nacionalni tim na Svetskom prvenstvu za juniore činili su: Andrea Stojadinov ( do 48 kg), Marica Perišić ( do 57 kg), Anja i Jovana Obradović ( do 63 kg), Darko Brašnjović ( do 100 kg) i Vladimir Kostić ( preko 100 kg), treneri Nemanja Nikolić i Nikola Milošević kao i sudija Siniša Škrbić.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track