SJAJAN USPEH! Kik boks reprezentacija Srbije osvojila 16 medalja na EP u Bratislavi!
Foto: KBSS

ZA PONOS

SJAJAN USPEH! Kik boks reprezentacija Srbije osvojila 16 medalja na EP u Bratislavi!

Ostali sportovi -

Seniorska kik boks reprezentacija Srbije napravila je veliki uspeh na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Bratislavi.

Predsednik Kik boks saveza Srbije Srdjan Bugarčić je čestitao osvajačima medalja naglasivši da smo u konkurenciji od 494 takmičara iz 35 zemalja Evrope, kao tim zadržali visoko drugo mesto u ukupnom plasmanu, prva je Rusija.
Naša selekcija je brojala 23 takmičara, svojim kvalitetom je izborila visoko drugo mesto u Evropi, osvojivši 16 medalja: 6 zlatnih, tri srebrne i sedam bronzanih.
Razlog više za ponos je to što je naš takmičar, Aleksandar Konovalov proglašen za najboljeg takmičara u Low kick-u u Evropi, i tako se pridružio juniorki Staši Veić koja je na nedavno završenom svetskom prvenstvu za juniore takodje ponela ovu laskavu i vrednu titulu.
Kapiten tima Nikola Stošič, takodje osvajač zlatne medalje u disciplini Low kick istakao je da je više nego ikada pre u našem timu vladala sloga, solidarnost i podrška pa je i radost zbog ovog uspeha veća.
foto: KBSS

Zlatne medalje su osvojili:

Nikola Stošić (LK), Nikola Filipović (LK), Ajla Lukač (LK), Saida Bukvić (LK), Milana Bjelogrlić (K-1) i Aleksandar Konovalov (LK).

Srebrne medalje su osvojili:

Menković Aleksandar (K-1), Teodora Manić (K-1) i Bojan Džepina (LK).

Bronzane medalje su osvojili:

Cvetanović Marko (LK),Novak Radulović (LK), Aleksandra Krstić (K-1), Nikola Todorović (K-1), Marina Đekić (K-1), Miloš Cvetićanin(LK) i Valentina Keri (LK).

Selektor Neven Dondur se zahvalio takmičarima na vanrednom trudu i radu koji su uložili ne samo na pripremama nego i cele godine trenirajući u svojim matičnim klubovima, podsetivši da su klubovi nosioci i najvećih zasluga za kvalitet koji se ostvario na prvenstvu.

Potpredsednik KBSS Dejan Milosavljević, i sam nekadašnji šampion, nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da na prvenstvu nijedan od naših takmičara nije doživeo nokaut, a mečeve koje su u borbi za medalju pojedinci izgubili, bilo je to sa minimalnom bodovnom razlikom, što sve govori da je nivo kvaliteta kik boksa koji je prikazan na prvenstvu veoma visok.

Predsednik Saveza je iskoristio priliku da se zahvali Ministarstvu omladine i sporta na podršci i najavio da će Savez u narednim mesecima obnoviti turnir "Zlatni kik bokser" , koji je u ranijim decenijama bio jedan od najprestižnijih turnira kik boksa u svetu.

Od turnira koji su preostali do kraja godine ostaje organizacija turnira "Trofej Beograda", koju od 3-4.11.organizuje Kik boks savez Beograda u saradnji sa Kik boks savezom Srbije, kao i turnir "Balkans best fighters" koji će biti održan od 30.11.-2.12. u Nišu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track