BRAVO, DAVORE: Aleksandar Vučić i drugi zvaničnici čestitali Davoru Štefaneku svetsko srebro
Foto: Reuters

JOŠ JEDNA MEDALJA ZA SRBIJU

BRAVO, DAVORE: Aleksandar Vučić i drugi zvaničnici čestitali Davoru Štefaneku svetsko srebro

Ostali sportovi -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras srpskom rvaču Davoru Stefaneku osvajanje srebrne medalje na prvenstvu sveta u Budimpešti.

"Čestitam Davoru Štefaneku osvajanje srebrne medalje u rvanju na Svetskom prvenstvu u Budiumpešti", napisao je Vučić na Tviteru.

Olimpijski šampion u rvanju Štefanek nije uspeo da osvoji zlatnu medalju na prvenstvu sveta u Budimpešti, pošto je danas u finalu kategorije do 67 kilograma izgubio od Rusa Artema Surkova rezultatom 7:0.

Ovo je Štefaneku treća medalja sa Svetskih šampionata, nakon zlata iz Taškenta 2014. i bronze u Las Vegasu 2015. godine.

Premijerka Ana Brnabić čestitala je Štefaneku .

"Hvala vam što vašim uspesima predstavljate Srbiju u svetu u najboljem mogućem svetlu", napisala je Brnabić na Tviteru.

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković je poručila Štefaneku:

"Upućujem najiskrenije čestitke na osvajanju srebrne medalje. Borbenost, istrajnost i ogromna želja doveli su vas do još jednog sjajnog rezultata. Srbija je ponosna na vas. Verujem da ćete i na narednim prvenstvima ostvarivati pobede i donositi nam radost', poručila je Gojković, saopštio je parlament.

I ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je čestitku Štefaneku.

"Davor Štefanek potvrdio je još jednom da je među najboljim rvačima na planeti i osvojio i titulu vicešampiona sveta posle osvajanja olimpijskog zlata! Godine rada, želje, upornosti i odricanja su iza Davora za ovakav uspeh, ali siguran sam da je Davor borac koji će nastaviti da pomera i dalje sve granice rekorda srpskog rvanja i da će Srbiji doneti još mnogo titula! Svaka čast šampione, ti si sinonim našeg ponosa, uspeha i motiva! Čestitam Davoru, njegovom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije na ovom uspehu!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

(Beta, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track