DOŠLO VREME DA NAM I ŠVAJCARCI DRŽE LEKCIJE: Rukometaši doživeli debakl u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo!
Foto: rss.org.rs

problemi se gomilaju

DOŠLO VREME DA NAM I ŠVAJCARCI DRŽE LEKCIJE: Rukometaši doživeli debakl u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo!

Ostali sportovi -

Rukometaši Srbije poraženi su od Švajcarske u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa 29:24. Ljubitelji rukometa retko kada su imali priliku da čuju za švajcarsku reprezentaciju i njhov rukomet, jer ih na velikim takmičenjima nije bilo više od decenije.

Izabranici selektora Nenada Peruničića odigrali su veoma lošu utakmicu u Cugu posle koje su na začelju tabele i imaće veoma težak posao u nastavku kvalifikacija. Naš tim je i u prvom kolu kvalifikacija imao kiks, pošto je remizirao sa autsajderom grupe Belgijom (27:27) i sada su u veoma teškoj situaciji, pošto će morati u preostala 4 kola, gde će se dva puta sastati sa Hrvatskom, i još po jednom sa Belgijom i Švajcarskom.

Srbija je dobro počela utakmicu povela je sa 5:2, ali je usledila serija Švajcarske od 7:1 kojom su došli do preokreta.

Od trenutka kada su Švajcarci stigli do prednosti, nijednog trenutka je nisu ispuštali. Srbija je u drugom poluvremenu u dva navrata imala priliku da dođe do izjednačenja, ali to nije iskoristila.

Švajcarska, koja je gotovo sve vreme igrala s igračem više u polju, odnosno bez golmana tokom napada, serijom od 5:0 stekla je nedostižnih sedam golova prednosti, pa je tako Srbija upisala prvi poraz u kvalifikacijama.

Kod Srbije Bogdan Radivojević dao je osam golova, Nemanja Ilić sedam, a kod domaćina Endi Šmit osam.

Nema sumnje, naš tim će morati da odigra znatno bolje u aprilu, kada će odigrati dva meča protiv Hrvatske.

Kvalifikacije se završavaju u junu 2019. godine, kada će gostovati Belgiji, a zatim u poslednjem kolu dočekati Švajcarsku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track