OTKRIVAMO: Odbojkašica Stefana Veljković prolazila kroz pravu dramu tokom šampionata u Japanu
Foto: EPA/KIYOSHI OTA

Nije joj bilo svejedno

OTKRIVAMO: Odbojkašica Stefana Veljković prolazila kroz pravu dramu tokom šampionata u Japanu

Ostali sportovi -

Malo spava Stefana Veljković ovih dana. Još se navikava na vremensku razliku nakon povratka iz Japana, gde je zajedno sa reprezentacijom Srbije ostvarila istorijski uspeh osvajanjem titule svetskih prvakinja u odbojci.

Međutim, prilike za odmor baš i nije bilo, jer je posle dočeka na Beogradskom aerodromu i izlaska na balkon Skupštine grada, imala brojne obaveze, uključujući i jedno zanimljivo fotografisanje za veliki sportski brend čije je zaštitno lice. Svega dan po dolasku u Srbiju već je automobilom krenula u Italiju na okupljanje ekipe u Novari, pred početak nove sezone.

Vidno umorna, ali raspoložena za priču otkrila nam je brojne zanimljivosti iz Zemlje izlazećeg sunca, i to onih koje su se dešavale van terena.

Naime, poznato je da su vremenske nepogode tipične za Japan, ali snažni tajfun koji je pogodio ovo ostrvo tokom šampionata preplašio je naše devojke, a posebno Stefanu koja se baš tada odmarala u hotelu.

"Bilo je to pred meč sa Brazilom. Sedela sam u svojoj sobi na 11. spratu i opuštala se, kada je odjednom sve počelo da se ljulja. Ceo hotel je počeo da se trese. Prvi put sam doživela tako nešto i stvarno mi nije bilo svejedno", otkrila je Stefana.

Iako je devojkama ova oluja bila najavljena, kada im je i rečeno da nikako ne smeju da napuštaju hotel, one nisu očekivale tajfun koji je trajao puna četiri sata.

"Na prozoru sobe mi je bio okačen duks koji je počeo da se pomera. Pomislila sam da je samo vetar, međutim kad sam prišla prozoru prestravila sam se. U jednoj sekundi sve je postalo crno, mrak je od jednom pao nad čitavim gradom, napolju je pljuštala kiša, a snažan vetar je pomerao automobile po ulici. Mislila sam da ćemo se srušiti", prenosi detalje ove drame naša odbojkašica, u pauzi slikanja za adidas.

Danas na ovaj događaj gleda kao na zanimljivo iskustvo, ali u momentu kada se dešavao udar, nije bilo tako.

"Mi se sada šalimo kako smo zamalo mogli da izgubimo živote, ali kada je tog dana počeo da duva tajfun ništa nam nije bilo smešno. Shvativši šta se dešava napolju, svi smo sišli u lobi hotela. Dole je odmah bilo bolje jer ti se na 11. spratu sve ljulja, čak mi je bilo i muka. U jednom trenutku počeo je i telefon da mi zvoni upozoravajući me na situaciju napolju. Baš je bilo strašno. Ali srećom sve se dobro završilo posle nekih četiri sata i više nismo imali takve situacije tokom ostatka takmičenja", ispričala je Stefana Veljković.

Naš srednji bloker uskoro ulazi u novi takmičarski ritam, i kako kaže, spremna je za nove pobede.

foto: Starsport@/P. Milosavljević

Kurir sport Foto: EPA/KIYOSHI OTA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track