MALI SAJAM SPORTA U VRANJU: Udovičić i Marinković poklonili lopte najmlađim Vranjancima!
Foto: Sportski Savez Srbije

ulaganje u budućnost

MALI SAJAM SPORTA U VRANJU: Udovičić i Marinković poklonili lopte najmlađim Vranjancima!

Ostali sportovi -

Sportska hala u Vranju bila je mala da primi svu decu na Malom sajmu sporta.

Sportski savez Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta i pomoć domaćina iz Sportskog saveza Vranja i gradske uprave organizovali su peti ovogodišnji Mali sajam. Na samom otvaranju zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić poželeo je dobrodošlicu gostima.

“Velika nam je čast što je Mali sajam sporta po prvi put ove godine održan baš u našem gradu. Ovo je odlična prilika da se družite, učite prave vrednosti i trenirate neki sport kako biste uživali u zdravom životu i sklonili se od stvari koje nisu prigodne mladima”, rekao je Antić.

foto: Sportski Savez Srbije

Pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić skrenuo je pažnju deci na zdrav život i bavljenje sportom.

“Po prvi put ova manifestacija je organizovana u Vranju, a ova prelepa slika nas sve čini ponosnim. Nadamo se da će mnogo dece početi da se bavi sportom”, istakao je pomoćnik ministra i osvrnuo se na nedavni rezultat predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka:

“Ovom prilikom bih čestitao predsedniku Sportskog saveza Srbije na srebrnoj medalji osvojenoj na Svetskom rvačkom prvenstvu. On je pravi primer mladima da se radom i trudom može mnogo ostvariti”, jasan je Darko Udovičić.

foto: Sportski Savez Srbije

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković izvinio se zbog izostanka Davora Štefaneka zbog bolesti, a onda pohvalio domaćina.

“Prelepo je biti na Malom sajmu sporta ovde u Vranju, zahvalio bih se svima na pomoći pri organizaciji ove manifestacije, kako Sportskom savezu Vranja tako i gradskoj upravi. Ovo je jedinstvena prilika gde oni koji već treniraju svojim mlađim sugrađanima mogu da prezentuju sport na najbolji način i pozovu ih da zajedninčki treniraju. Verujemo da je uspeh ako bar jedno dete posle ovog događaja uvedemo u sistem sporta. Poznajući Vranjance znamo da će broj dece koja će početi da treniraju biti mnogo veći”, rekao je Marinković i dodao:

“Sportski savez Srbije ovom prilikom doniraće lopte osnovnim, srednjim i specijalnimškolama u Vranju, to je samo mali znak pažnje, da nastavite da sport izdignete na mesto koje mu pripada”, istakao je Marinković.

foto: Sportski Savez Srbije

Malim sajmom sporta u Vranju najavljujen je događaj koji će okupiti sve sportske saveze u Srbiji - veliki Sajam sporta u Beogradu od 23. do 25. novembra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track