SJAJAN GEST POKRAJINSKOG SEKRETARA ZA SPORT: Batez primio reprezentativce Štefaneka i Nemeša!
Foto: SSS

bravo

SJAJAN GEST POKRAJINSKOG SEKRETARA ZA SPORT: Batez primio reprezentativce Štefaneka i Nemeša!

Ostali sportovi -

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez primio je danas predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića i rvače Davora Štefaneka i Viktora Nemeša, koji se sa nedavnog završenog Svetskog prvenstva u Budimpešti vratili sa srebrnom i bronzanom medaljom.

Batez je naglasio da su naši rvači Davor Štefanek, Viktor Nemeš i Mihail Kadžaja, u Budimpešti ostvarili izuzetan uspeh, jer su posle više od tri decenije u Srbiju doneli tri medalje sa svetskog prvenstva.

Rvanje je sport čija je baza u Vojvodini, gde su najbolji rvački klubovi, istakao je Batez i dodao da su svi rvači reprezentativci članovi klubova u Vojvodini.

Batez je izrazio zadovoljstvo što jedan težak olimpijski sport, kakvo je rvanje, u kontinuitetu ima vrhunske rezultate.

Sada smo na polovini olimpijskog ciklusa, a imajući u vidu rezultate koje naši rvači postižu, s pravom možemo da očekujemo medal?e na Olimpijskim igrama u Tokiju, rekao je Batez.

On je istakao i odličnu saradnju sa predstavnicima rvačkog sporta, i dodao da je u razgovoru sa predsednikom Rvačkog saveza Srbije izložena ideja da se nakon prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva za seniore u rvanju, u Novi Sad dovede još jedno veliko takmičenje.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković naglasio je da su tri medalje sa Svetskog prvenstva u Budimpešti istorijski uspeh sa srpsko rvanje.

On je dodao da Srbija ekipno deli četvrto i peto mesto sa Azerbejdžanom, čime je obezbedila učešće na svetskom takmičenju sledeće godine.

„Vratili smo se u svetske rvačke velesile u grčko-rimskom sportu“, kazao je Trajković i naglasio da je za uspeh naših rvača veoma značajna podrška koju imaju od Pokrajine, Republike, Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije.

Olimpijski šampion Davor Štefanek je svoju prvu medalju na velikim takmičenjima osvojio još 2004. godine. Srebro u Budimpešti, u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom, deveta je medalja koju je osvojio na svetskim i evropskim šampionatima i Olimpijskim igrama.

Osvojena medalja u Budimpešti pokazala je da sam još u svetskom vrhu, i dobar je znak za Tokio, gde očekujem i desetu medalju u karijeri, kazao je Štefanek.

Izrazio je zadovoljstvo što su reprezentativci Srbije ušli u četiri najbolje svetske ekipe na prvenstvu u Mađarskoj i time i obezbedili pravo učešća na ekipnom svetskom prvenstvu.

Viktor Nemeš je doneo iz Budimpešte bronzanu medalju.

Kako je istakao, cilj mu je da sledeće godine na svetskom prvenstvu uzme normu za Olimpijske igre, a pre toga dam nakon tri srebrne, osvoji zlato sa Evropskim prvenstvu.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track