BIVŠI OLIMPIJAC NEMA POSAO, NE MOŽE DA PLATI STANA Hoću da se spalim, dođite u nedelju da gledate!
Foto: Privatna Arhiva

dRAMA aNDREJA mARINKOVIĆA

BIVŠI OLIMPIJAC NEMA POSAO, NE MOŽE DA PLATI STANA Hoću da se spalim, dođite u nedelju da gledate!

Ostali sportovi -

Nekadašnji šampion u skoku u dalj i olimpijac Andreja Marinković (53) prolazi kroz pravu životnu dramu. Trofejni atletičar tvrdi da je toliko očajan da u nedelju namerava javno da se spali!

Marinković, koji je osvojio zlatnu medalju na Kupu Evrope i Kupu evropskih šampiona krajem osamdesetih i učestvovao na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996, praktično je na ulici i na rubu egzistencije.

Iako je fakultetski obrazovan, odnosno ima diplomu Fakulteta za menadžment, ne može da nađe posao.

- Nemam drugo rešenje, ne znam više šta da radim. Ostaje mi da uzmem kantu benzina i da se spalim negde ispred neke institucije, a to ću učiniti u nedelju. Već duži period ne mogu rešim egzistencijalno pitanje. Ne mogu da platim stan, bukvalno sam na ulici. A s druge strane sam diplomirani ekonomista i imam iskustva u poslu. Govorim i tri strana jezika. Eto, dođeš u situaciju da si kvalitetan i pametan, a ne možeš da preživiš - s gorčinom u glasu priča Marinković za Kurir i dodaje:

- Bio sam šampion Evrope sa Zvezdom, učestvovao na Olimpijskim igrama...nešto sam, valjda, uradio za ovu državu. Više nemam ideju šta da radim, svima sam se obraćao, pokucao na stotinu vrata... Radio sam nešto u preduzeću Univerzijada, ali i sami znate kako se to završilo. Blokirani su računi. Obraćao sam se i Atletskom savezu Srbije, rekli su mi da nema mesta, a koga sve nisu zaposlili...

Kurir sport/Predrag Gajić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track